Μακρόν: Η Γαλλία θα υποστηρίξει την Ελλάδα εάν απειληθεί από την Τουρκία

Μακρόν: Η Γαλλία θα υποστηρίξει την Ελλάδα εάν απειληθεί από την Τουρκία

Σαφές μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα έστειλε την Τρίτη ο Γάλλος Πρόεδρος μιλώντας στην Ευρωβουλή. Όπως τόνισε ο Εμμανουέλ Μακρόν, η χώρα του θα είναι ανά πάσα στιγμή συμπαραστάτης κάθε κράτους μέλους όταν απειλείται ή υφίσταται επίθεση η κυριαρχία του, μήνυμα που από πολλούς ερμηνεύεται ως τελεσίγραφο προς την Τουρκία.

Υπέρμαχος της ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα έστειλε από το Στρασβούργο ο Εμμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο της ομιλίας του για το μέλλον της Ευρώπης.

Αναφέροντας πως η Γαλλία πιστεύει στην ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, υπογράμμισε πως η χώρα του θα είναι ανά πάσα στιγμή συμπαραστάτης κάθε κράτους μέλους της Ένωσης όταν απειλείται ή υφίσταται επίθεση η κυριαρχία του.

Όπως ανέφερε, το είπε και στη Μεγάλη Βρετανία με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ, αλλά και προς την Ελλάδα, πως είναι πάγια θέση της Γαλλίας η υποστήριξη της Ελλάδας όταν απειλείται στην Ανατολική Μεσόγειο.

2

Αυτή η γαλλική θέση συζητήθηκε πρόσφατα και σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γάλλου Προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, αυτή η πολιτική είναι ακριβώς στην καρδιά της κοινής αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/328853-Makron-E-Gallia-tha-yposterixei-ten-Ellada-ean-apeilethei-apo-ten-Toyrkia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...