Μακρόν: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στη Μεσόγειο

Μακρόν: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στη Μεσόγειο

Τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας εξήρε ο πρόεδρος της χώρας, Εμμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια ομιλίας προς τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, με αφορμή τους εορτασμούς για την Πτώση της Βαστίλης.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι επίσημος προσκεκλημένος της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο Μακρόν, μετά το τέλος της ομιλίας του, απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Καμμένο, εξαίροντας τη σημασία της διμερούς συνεργασίας. Παράλληλα, χαιρέτισε τη συμβολή της Ελλάδας στη σταθερότητα της περιοχής της Μεσογείου.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη γαλλική αρχαιολογική σχολή, επιδοκίμασε την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

«Αρχίζει μια νέα περίοδος για την Ελλάδα και η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της» τόνισε, χαρακτηριστικά, και δεσμεύτηκε να εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

«Πρέπει να αντισταθούμε στον εθνικισμό και στον λαϊκισμό, να υποστηρίξουμε την πολυμέρεια που βάλλεται σήμερα καθώς και τη διεθνή συνεργασία» κατέληξε ο Γάλλος πρέσβης.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/337315-Makron-Semantikos-o-rolos-tes-Elladas-ste-Mesogeio ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...