Μανιάτης στο CNN: Έτοιμη η Ελλάδα να βρει τα χρήματα που χρειάζεται από τις αγορές

Μανιάτης στο CNN: Έτοιμη η Ελλάδα να βρει τα χρήματα που χρειάζεται από τις αγορές
Άφησε για λίγο την ενεργειακή πολιτική και τα ελληνικά πετρέλαια ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, και μίλησε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN για την ελληνική οικονομία και την πορεία της χώρας

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Richard Quest, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών συμφωνούν ότι η Ελλάδα είναι πλέον έτοιμη να βρει τα χρήματα που χρειάζεται από τις αγορές».

Υπογράμμισε, δε, ότι «η Ελλάδα πέρασε σε νέο επίπεδο. Tο 2014, για πρώτη φορά, έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ύστερα από πολλά χρόνια ύφεσης και θυσιών του ελληνικού λαού».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «η συζήτηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εταίρους μας έχει ξεκινήσει και θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα, διότι σήμερα έχουμε να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές», ενώ επισήμανε ότι «ο ιδιωτικός τομέας και οι τράπεζες αλλάζουν, γιατί σταδιακά αλλάζει και η αξιοπιστία της Ελλάδας, κάτι που καταλαβαίνουν τόσο οι αγορές, όσο και οι Έλληνες πολίτες που έχουν υποφέρει τα τελευταία έξι χρόνια».

Τέλος, δήλωσε ότι «οι θυσίες αυτές πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, μέσα στο 2014 θα έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στο 0,6%. Και το 2015 θα έχει 2,9%. Αυτά είναι πράγματι καλά νέα, μετά από έξι χρόνια θυσιών».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...