Μαξίμου: Δεν αξιολογούμε το συμβάν με το τουρκικό ελικόπτερο ως μείζον

Μαξίμου: Δεν αξιολογούμε το συμβάν με το τουρκικό ελικόπτερο ως μείζον

Το τουρκικό ελικόπτερο που πρωταγωνίστησε στο θερμό επεισόδιο κοντά στη Ρω το βράδυ της Δευτέρας πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.
Μάλιστα αναφορικά με το συμβάν στη Ρω πηγές του Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι το τουρκικό ελικόπτερο δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο.

Τονίζουν μάλιστα: «Λειτουργήσαμε προειδοποιητικά-αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε. Δεν αξιολογούμε ως μείζον το συμβάν, διότι δεν είχαμε παράβαση». Ωστόσο, όπως αναφέρουν πως νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από τη πλευρά της Τουρκίας που εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος.

Μπαράζ αντιδράσεων από την αντιπολίτευση
Την κινητοποίηση των κομμάτων προκάλεσε επεισόδιο το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα όταν τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση στη νήσο της Ρω.

Με ανακοινώσεις τους τα κόμμα της αντιπολίτευσης ζητούν από την κυβέρνηση να ενημερώσουν για το τι συνέβη ακριβώς, με το Μαξίμου να δηλώνει ότι «Δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο», υπογραμμίζοντας πως η νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα, «στο πλαίσιο της εκ του ασφαλούς προκλητικότητας της γείτονος, εγκυμονεί κινδύνους». Σε σχόλιο του ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρει μέσω Twitter «Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει 12 ώρες και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μην έχει ακόμη ενημερώσει τους πολίτες για το τι ακριβώς συνέβη». Με τη σειρά της η Ένωση Κεντρώων ζητά με ανακοίνωσή της από την κυβέρνηση να ενημερώσει τι έγινε στη Ρω αλλά και διευκρινήσεις «σε ποιο βαθμό προκάλεσαν οι Τούρκοι και πώς απαντάει η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα». Η Ένωση Κεντρώων επισημαίνει ότι «επειδή οσφραινόμεθα θερμό επεισόδιο, ζητούμε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σπασμωδικές κινήσεις από πλευράς της Ελλάδος μπορούν να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες». Χαρακτηριστικό ήταν και το σχόλιο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στο facebook, κάνοντας αναφορά στα «Κανόνια του Αυγούστου» είναι ένα κλασσικό βιβλίο που περιγράφει πώς ηγέτες και ηγεμόνες διολίσθησαν σε ένα πόλεμο που κανείς δεν ήθελε πραγματικά, βυθίζοντας το πρώτο μισό του 20ου αιώνα στο σκοτάδι.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/328168-Maximoy-Den-axiologoyme-to-symban-me-to-toyrkiko-elikoptero-os-meizon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...