Μαξίμου: Η συναίνεση στο προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στη διαπλοκή

Μαξίμου: Η συναίνεση στο προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στη διαπλοκή

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 25/02/2016 – 20:40

Μαξίμου

Επίθεση Μαξίμου σε Μητσοτάκη για τη λίστα Μπόργιανς – Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.

«Δυστυχώς, η συναίνεση στο Προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στην Διαπλοκή. Απατώνται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, αν θεωρούν ότι μπορούν να ανταλλάξουν την συναίνεση στο προσφυγικό με οποιουδήποτε είδους «ομερτά» για τα σκάνδαλα και την διαπλοκή της κυβέρνησης Σαμαρά».

Τα παραπάνω τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι «το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και στα εθνικά θέματα η συναίνεση πρέπει να είναι ειλικρινής. Δεν μπορεί να μπει σε παζάρια».

Από την άλλη πλευρά, προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές, η απόφαση της κυβέρνησης για κάθαρση είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Η αλήθεια για το τι συνέβαινε τόσα χρόνια, θα βγει στο φως και ο ελληνικός λαός θα την μάθει.

Επίσης, η κυβέρνηση ασκεί έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με δύο επισημάνσεις:

1.« Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει πειστικές απαντήσεις στα θέματα της «λίστας Μπόργιανς», θα μπορούσε να έρθει εχτές στην Βουλή να τις πει δημοσίως. Επέλεξε να το αποφύγει. Υποθέτουμε ότι θα έχει τους λόγους του.

2. Για να διευκολύνουμε έναν ουσιαστικότερο διάλογο πάνω στην συζήτηση για την διαπλοκή, παραπέμπουμε τον κ. Μητσοτάκη και την Ν.Δ. σε αυτό που είπε εχθές το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή ο τέως υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Σαλμάς: «Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί μια καθαρή απάντηση από αυτούς που εκείνη την περίοδο συνομίλησαν και ήρθαν σε επαφή με τον υπουργό Οικονομικών, Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Μπόργιανς».

Αυτή την καθαρή απάντηση, ο ελληνικός λαός την περιμένει».

Τι απαντά η Ν.Δ. στο Μαξίμου

«Τίποτα δεν συμψηφίζεται με τον μοιραίο πρωθυπουργό», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στα όσα ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για το «προσφυγικό και τη διαπλοκή».

«Πράγματι. Τίποτα δεν συμψηφίζεται. Ειδικά με τον μοιραίο πρωθυπουργό που σέρνει τη χώρα στο σημείο μηδέν», σημειώνει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.

ΣΥΡΙΖΑ: Παίζει κρυφτό ο Μητσοτάκης

Στη συνέχεια και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τη λίστα Μπόργιανς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παίζει κρυφτό και τον καλεί να πάρει επίσημα θέση.

«Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ζήτημα της άρνησης αποδοχής στοιχείων για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή από το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή του Βάλτερ Μπόργιανς, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επιλέξει να απουσιάζει», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, επέλεξε πάλι να μην απαντήσει επί της ουσίας, κάνοντας λόγο για «λάσπη» και ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανέφερε τις λέξεις… “ηλεκτρονικά στοιχεία-cd”, αλλά μόνο cd.

Αν μη τι άλλο, η συνεχιζόμενη σιωπή όχι μόνο συνιστά ομολογία ενοχής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αναδεικνύει και τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά υιοθετούσε με περισσή ευκολία σκληρά μέτρα εναντίον των αδυνάτων, έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της για να προστατέψει τους ισχυρούς .

Καλούμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάψει να παίζει κρυφτό αναφορικά με το θέμα της λίστας Μπόργιανς και να πάρει επιτέλους επίσημα θέση», καταλήγει η «Κουμουνδούρου».

Ν.Δ.: Ο μοιραίος για την Ελλάδα πρωθυπουργός

Έπειτα, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, , απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση στο ζήτημα της ‘’λίστας Μπόργιανς’’ ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μοιραίος για την Ελλάδα πρωθυπουργός γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε σχετική ανακοίνωση.

«Μόνο που – δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα – ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του αναφέρει επί λέξη: ‘’Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015’’

Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό…», προσθέτει η Νέα Δημοκρατία.

Νέα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας την κόντρα με τη Νέα Δημοκρατία.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης επιλέγουν, αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, το δρόμο των υβριστικών χαρακτηρισμών, της συκοφαντίας, της «δημιουργικής» κοπτοραπτικής δημοσιευμένων, επίσημων εγγράφων» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, η «Κουμουνδούρου» προσθέτει ότι «περιμένουμε, μετά το περίφημο «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου» του κ. Σαμαρά, να ακούσουμε από τον κ. Μητσοτάκη και το «μακάρι να είχαμε δέκα Μπούρες». Δυστυχώς για τη ΝΔ, οι εποχές της συγκάλυψης έχουν πια τελειώσει».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...