Μαξίμου σε Ιεράρχες: Σεβαστές οι απόψεις αλλά συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τομές για τα ατομικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως θρησκεύματος

Μαξίμου σε Ιεράρχες: Σεβαστές οι απόψεις αλλά συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τομές για τα ατομικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως θρησκεύματος

Μαξίμου
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται άλλο ένα…επεισόδιο κρίσης μεταξύ κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και Εκκλησίας με διακύβευμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταυτότητα φύλου.
 
Έπειτα από το δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσαν οι Ιεράρχες η κυβέρνηση επέλεξε να απαντήσει σε ήπιους τόνους μεν, διαμηνύοντας ωστόσο ότι:
 
“Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές. 

Η κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού”.

“Βροχή” οι δηλώσεις βουλευτών
 
Στο μεταξύ στα…κάγκελα βρίσκονται οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι παίρνουν σαφείς αποστάσεις.
 
“Στην ηγεσία της Εκκλησίας υπάρχουν οι φωνές που είναι ανοιχτές στον διάλογο και δεν είναι σε έναν δογματισμό που παρατηρούμε πολλές φορές. Θα πρέπει και η Εκκλησία να δει ότι τα πράγματα εξελίσσονται, το νομικό σύστημα εξελίσσεται και το ευρωπαϊκό, δεν μπορούμε να είμαστε μια χώρα που είμαστε πίσω από τις ρυθμίσεις και τις αναγκαιότητες της ρύθμισης του επιπέδου των δικαιωμάτων”, δήλωσε ο Μάκης Μπαλαούρας στο ραδιόφωνο του Άλφα.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής είπε ότι “η απόφαση της εκκλησίας, οποιαδήποτε απόφαση, είναι δικιά της απόφαση και είναι σεβαστή. Μπορεί η εκκλησία να παίρνει τις αποφάσεις που θέλει ας έρθουμε όμως στην πλευρά της πολιτείας και εάν πρέπει να νομοθετήσει για κοινωνικές πραγματικότητες που είναι υπαρκτές, για θέματα τα οποία βασανίζουν συμπολίτες μας και τα οποέα δεν εχουν ακόμη επιλυθεί”.
 
Φίλης: δεν σέβομαι φαινόμενα τζιχαντιστικής αντιμετώπισης
 
Τέλος, μιλώντας στο Έψιλον ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τόνισε:
“Σέβομαι την εκκλησία, αλλά δεν σέβομαι τα φαινόμενα μιας τζιχαντικής αντιμετώπισης. Και τέτοια υπάρχουν. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κόψουν κεφάλια, αλλά έχουμε διχαστικό και εμφύλιο λόγο. Λόγο εμφυλίου μίσους. Αυτό, λοιπόν, δεν το σέβομαι. Σέβομαι, όμως, την εκκλησία ως θεσμό…».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/304178-Maximoy-se-Ierarches-Sebastes-oi-apopseis-alla-synechizoyme-na-epidiokoyme-tomes-gia-ta-atomika-dikaiomata-anexartetos-threskeymatos ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...