Μαριλένα Κοππά: «Καληνύχτα και καλή τύχη κ. Βενιζέλε»

Μαριλένα Κοππά: «Καληνύχτα και καλή τύχη κ. Βενιζέλε»
Σε θέση άμυνας η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, που δέχτηκε τη σκληρή προσωπική κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου στη διακαναλική συνέντευξή του, την Κυριακή, απάντησε με αιχμηρό τρόπο, υπερασπίζοντας τη μετακίνησή της στη ΔΗΜΑΡ, με την οποία θα είναι πάλι υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναφερόμενος στην Μαριλένα Κοππά που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η στάση της μπορεί να είναι συνδυασμός οπορτουνισμού και έλλειψης ευφυΐας. «Οταν μετέχεις στην πολιτική, πρέπει να μετέχεις στο όνομα αξιών, ιδεών, να έχεις συνέπεια, να είσαι αξιοπρεπής, δεν μπορείς να είσαι ζήτουλας μιας θέσης ή απλώς της ύπαρξής σου μέσα στο πολιτικό σύστημα», τόνισε.

Στη δήλωσή της, η Μαριλένα Κοππά που είχε διατελέσει και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο αποχώρησε, αναφέρει τα εξής:

«Ο κύριος Ε. Βενιζέλος, Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, μου έκανε την “τιμή” να αναφερθεί στο πρόσωπο μου κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε. Αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στο ήθος, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Όσο τον άκουγα, σκεφτόμουν ότι μάλλον κάτι σωστό έχω κάνει.

Αποφάσισα να συμπαραταχθώ με τη ΔΗΜΑΡ- Προοδευτική Συνεργασία και να δώσω αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών μαζί με ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων στη βάση αρχών που ο ίδιος έχει εγκαταλείψει. Ο αγώνας αυτός μπορεί να κερδηθεί. Αν έψαχνα για μια “θεσούλα”, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, θα επέλεγα ένα μεγάλο κόμμα.

Επέλεξα να δώσω αυτή τη δύσκολη μάχη, πιστεύοντας ότι ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας αξίζει να υπάρξει και να ανασυνταχτεί: αυτόνομος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, δημοκρατικός, προοδευτικός, μεταρρυθμιστικός. Στους κοινωνικούς χώρους κάνει κάθε μέρα, δυναμικά αισθητή την παρουσία του. Θλίβομαι όμως για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Η κατρακύλα και η “εξαέρωση” όπου έχει οδηγήσει το κόμμα ο κ. Βενιζέλος δεν τους αξίζουν.

Δεν θα ακολουθήσω τον “ευφυή” κ. Βενιζέλο στον κατήφορο των ύβρεων. Από ότι είδαμε και στη Βουλή πριν μια βδομάδα, φαίνεται ότι τελευταία είναι η μέθοδος που επιλέγει. Αυτό απλώς αποδεικνύει καθημερινά το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Ο καθείς επιλέγει τον τρόπο που πολιτεύεται.

Καληνύχτα και καλή τύχη κ. Βενιζέλε».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...