Μαρτυρίες σοκ από την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Μαρτυρίες σοκ από την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Δεκάδες είναι οι τραυματίες από την έκρηξη αυτοσχέδιο μηχανισμού στο μετρό του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων  κανείς από τους συνολικά 22 τραυματίες δεν φέρει βαριά τραύματα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η αυτοσχέδια ωρολογιακή βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε πλαστικό δοχείο σε ισοθερμική σακούλα του σούπερ-μάρκετ σε βαγόνι συρμού του μετρό.

1

Οι Αρχές χαρακτήρισαν την έκρηξη, που σημειώθηκε σε ώρα αιχμής,  ως «τρομοκρατικό συμβάν».

Ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας, ο Μαρκ Ρόουλεϊ, αρνήθηκε να απαντήσει αν οι αρχές γνωρίζουν ποιός ή ποιοι βρίσκονται πίσω από έκρηξη. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

1

Μαρτυρίες που προκαλούν σοκ

Τις δραματικές στιγμές που βίωσαν περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες οι επιβάτες του συρμού. Όπως λένε ακούστηκε ένας ήχος ανάφλεξης, το βαγόνι τυλίχτηκε στις φλόγες και η φωτιά άρχισε να εξαπλώνεται και σε άλλα βαγόνια.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι αμέσως μετά προκλήθηκε πανικός καθώς οι επιβάτες προσπαθούσαν να βγουν όλοι από την ίδια πόρτα και στη συνέχεια πολλοί ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τον σταθμό.

Ακολούθησαν σκηνές χάους που παρέπεμπαν στις παλαιότερες τρομοκρατικές ενέργειες τις οποίες έχει ζήσει η βρετανική πρωτεύουσα.

Πολλοί υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα, κάποιων κάηκαν τα μαλλιά και οι περισσότεροι υπέστησαν σοκ. Ο κόσμος έστελνε μηνύματα στους δικούς του ανθρώπους από το κινητό ή ανέβαζε πληροφορίες στο Twitter και κάποιοι πιο ψύχραιμοι τραβούσαν με το κινητό τους φωτογραφίες και βίντεο.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται να βγαίνουν φλόγες από τη ισοθερμική σακούλα και να προεξέχουν καλώδια.

“Επέβαινα στο δεύτερο βαγόνι από το τέλος. Άκουσα έναν ήχο ανάφλεξης. Σήκωσα το κεφάλι μου και είδα ολόκληρο το βαγόνι τυλιγμένο στις φλόγες και οι φλόγες να με πλησιάζουν”, δήλωσε στο Reuters ο Όλα Φαγιανκίνου, επιβάτης του τρένου.

“Πολλοί επιβάτες είχαν ποδοπατηθεί. Υπήρχαν διάσπαρτα κινητά, καπέλα, τσάντες και όταν γύρισα να κοιτάξω πίσω μου είδα φλόγες να βγαίνουν από μια σακούλα…”

Έξω από τον σταθμό μια γυναίκα καθόταν στο πεζοδρόμιο με τυλιγμένο το πόδι της με γάζες και δίπλα της περιπολούσαν ένοπλοι αστυνομικοί. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε μια γυναίκα να απομακρύνεται με φορείο και τα πόδια της να είναι τυλιγμένα με ισοθερμική κουβέρτα.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε: “Ήταν ο σώζων εαυτόν σωθήτω, ο κόσμος είχε πανικοβληθεί, πατούσε ο ένας πάνω από τον άλλον. Μια γυναίκα είχε άσχημα εγκαύματα στα πόδια της, ήταν πολύ σοκαριστικό. Η γυναίκα την οποία συνόδευα ποδοπατήθηκε. Γινόταν χαμός”.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301304-Martyries-sok-apo-ten-epithese-sto-metro-toy-Londinoy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...