Ματς “τελικός” στη Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό

Ματς “τελικός” στη Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό

Μετά τις εντός έδρας ήττες από Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε, ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ θα “μονομαχήσουν” στη Μαδρίτη για την 25η αγωνιστική της EuroLeague (22:00 Novasports 2).

Αμφότεροι οι αντίπαλοι βρίσκονται στο 14-10, συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα ματς τελικό, αναφορικά με την είσοδο στην πρώτη τετράδα, που συνεπάγεται πλεονέκτημα έδρας στα playoffs

. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έρχεται από δύο σερί εντός έδρας ήττες (σ.σ. από Ολυμπιακό & Φενέρμπαχτσε), ωστόσο είναι το φαβορί της αναμέτρησης, έστω κι αν είναι αρκετά πιθανό να παραταχθεί δίχως τον τραυματία Λούκα Ντόντσιτς.

Αντίθετα, ο δεύτερος σκόρερ και δεύτερος καλύτερος στα ριμπάουντ παίκτης της ομάδας -ο Τρέι Τόμπκινς- θα επιστρέψει κανονικά απόψε, μετά την απουσία του λόγω τραυματισμού.

Η Ρεάλ σκοράρει 85.1 πόντους και δέχεται 79.2 κατά μέσο όρο. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί δίχως τον Νίκο Παππά.

Παράλληλα, οι “πράσινοι” αναζητούν την αγωνιστική τους… ταυτότητα, καθώς μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με τους Μάικ Τζέιμς και Έιντριαν Πέιν στη δωδεκάδα τους. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχει 3-8 μακριά από το ΟΑΚΑ, στη Μαδρίτη πάει με την ταμπέλα του αουτσάιντερ και ψάχνει την υπέρβαση.

Όσον αφορά την πρόσφατη παράδοση, από το 2000 κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός έχει πανηγυρίσει 9 φορές κόντρα στη Ρεάλ κι η ισπανική ομάδα 8. Στη Μαδρίτη το σκορ είναι 5-3 υπέρ των Ισπανών, με το τελευταίο “διπλό” του Τριφυλλιού να χρονολογείται στις 21 Μαρτίου του 2013 -για το TOP 16 της EuroLeague- με 74-73.

 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/324444-Mats-telikos-ste-Madrite-gia-ton-Panathenaiko ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...