Μαυραγάνης: Δεν έκανα χρήση του επιδόματος ενοικίου και έπαψε να ισχύει

Μαυραγάνης: Δεν έκανα χρήση του επιδόματος ενοικίου και έπαψε να ισχύει

Μαυραγάνης

Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης, έδωσε σήμερα διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα ενοικίου, λέγοντας ότι  το επίδομα αφορούσε την προκάτοχό του Μαρίνα Χρυσοβελώνη και όχι τον ίδιο.

«Προϋπολογίστηκε από την προηγούμενη υφυπουργό που πράγματι το ελάμβανε, γι’ αυτό το είδατε μόνο για δυο μήνες, γιατί δεν το ζήτησα ποτέ», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαυραγάνης. Πρόκειται για ένα ποσό ύψους 11.000 ευρώ για το έτος 2016 χωρίς να αναγράφεται όνομα του δικαιούχου.

«Έχω δύο σπίτια στα Ιλίσια στα οποία και μένω, ούτε βουλευτικό αυτοκίνητο δεν είχα πάρει», εξήγησε, σημειώνοντας ότι «το οικονομικό επιτελείο ενός υπουργείου δεν γνωρίζει εάν ξαφνικά θα κάνει ο πρωθυπουργός ανασχηματισμό, οφείλει να προϋπολογίζει από την αρχή του χρόνου για όλο το έτος με βάση το προηγούμενο έτος ή τα έως στιγμής δεδομένα… Τι είχε ως δεδομένο; ότι η προηγούμενη υφυπουργός ελάμβανε αυτό το επίδομα. Όταν άλλαξε ο επόμενος υφυπουργός και δεν έκανα χρήση, αυτό έπαψε να ισχύει».

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε μετά τις αποκαλύψεις που οδήγησαν σε παραιτήσεις, ο κ. Μαυραγάνης υπογράμμισε ότι για το επίδομα ενοικίου πρέπει να τεθούν εισοδηματικά κριτήρια.

«Εγώ δεν λέω να καταργήσουμε εντελώς τις αμοιβές για τους βουλευτές και τους υπουργούς, γιατί τότε θα μπούμε στην αριστοκρατία που μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να ασκούν λειτουργήματα, πρέπει όμως να μπουν οπωσδήποτε εισοδηματικά κριτήρια» επισήμανε ο κ. Μαυραγάνης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/323351-Mayraganes-Den-ekana-chrese-toy-epidomatos-enoikioy-kai-epapse-na-ischyei ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...