«Μαύρα» τα έχουν βάψει στην Τουρκία, σε χαμηλό 17 ετών ο τουρισμός

Παρασκευή 27/05/2016 – 21:29Πτώση 28% για τον Τουρισμό στην Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Απρίλιου, που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή. Στην γείτονα χώρα, τα έχουν βάψει μαύρα, καθώς οι τουριστικές επιχειρήσεις, βρίσκονται αντιμέτωπες, με την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 17 ετών! Κάτι οι πολεμικές συνθήκες στα νότια σύνορα της χώρας, κάτι το «πάγωμα» στις σχέσεις με την Ρωσία, φέρνουν προβλέψεις για μεγάλο πλήγμα στα έσοδα της Τουρκίας, από τον Τουρισμό.
Ενδεικτικό, της κατάστασης, είναι, ότι  αριθμός των Ρώσων επισκεπτών έχει καταρρεύσει, καταγράφοντας πτώση σχεδόν 80%!
Μάλιστα, οικονομικοί αναλυτές, κάνουν πολύ ανησυχητικές προβλέψεις, για «τσεκούρι» στα τουριστικά έσοδα, που μπορεί να φτάσει μέχρι και 25% το 2016, ποσοστό που ισοδυναμεί με το 1% του ΑΕΠ της χώρας ή 8 δις. δολάρια.
Αν αυτό συνδυαστεί με τις προβλέψεις για  μείωση των εξαγωγών και επιβράδυνση  στις επενδύσεις, τότε το 2016, προδιαγράφεται ως μία χρονιά ισχυρών Οικονομικών πιέσεων.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο Ντενίζ Τζιτσέκ,  οικονομολόγος στη Finansbank «καθώς οδεύουμε προς την περίοδο με τον υψηλότερο αριθμό αφίξεων στον τουρισμό, η επιδείνωση στα στατιστικά στοιχεία του τουριστικού τομέα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική».
Σε ιστορικό πλαίσιο, πρόκειται για τον  μεγαλύτερο «καταποντισμό»  της τουριστικής κίνησης, από τον Μάιο του 1999, όταν το  PKK είναι ξεκινήσει ένα μπαράζ, βομβιστικών επιθέσεων, με προειδοποιήσεις προς τους  τουρίστες να μην πηγαίνουν στην Τουρκία.
«Πλώρη» για νέο ρεκόρ, βάζει ο ελληνικός Τουρισμός
Την ίδια ώρα, τα ελληνικά στοιχεία, δείχνουν πορεία, προς ένα νέο ρεκόρ αφίξεων το 2016! Στα ελληνικά αεροδρόμια οι επισκέπτες αυξάνονται και τα νούμερα που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), δείχνουν, νέο ρεκόρ στο τουρισμό το 2016.
Ήδη, οι αφίξεις έφτασαν συνολικά τα 1,64 εκατ. μέσα στο πρώτο τετράμηνο, του έτους, μία αύξηση έναντι του 2015, κατά 7,6%.
Μάλιστα, η αύξηση δεν περιορίζεται μόνο στα κεντρικά αεροδρόμια, με τις αυξήσεις, να μοιράζονται ως εξής:
Αθήνα + 6,1% στα 921.938 άτομα
Θεσσαλονίκη +1,4% στις 353.400
Χανιά + 48,4% στα 87.360 άτομα
Από την άλλη πλευρά, μειώσεις  κατεγράφησαν στα αεροδρόμια του Αράξου, Καβάλας, Σάμου και Μυτιλήνης. Από  τον ΣΕΤΕ, τονίζεται πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα από την Γερμανία και την Αυστρία, με τον ελληνικό τουρισμό, να εκτοπίσει την Τουρκία από την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του αυστριακού κοινού.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...