Μεγάλα κέρδη για τα ελληνικά ομόλογα!

Μεγάλα κέρδη για τα ελληνικά ομόλογα!

Από το καλό στο καλύτερο κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων μετά από τις δηλώσεις του Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, που αναγνώρισε την σημαντική βελτίωση στην ελληνική Οικονομία και άφησε ανοιχτό παράθυρο για ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Οι δηλώσεις Ντράγκι, ήταν το μήνυμα που περίμεναν οι αγορές και βοπηθά στην περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, διευκολύνοντας τα πιθανά σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για άμεση έξοδο στις αγορές. Το ελληνικό 10ετές, ήδη έχει πέσει κάτω από το 3,85% επιτόκιο πολύ κοντά στα επίπεδα βιώσιμου δανεισμού, που επιθυμεί το οικονομικό επιτελείο. Ειδικότερα, η απόδοση στο 10ετές αγγίζει για πρώτη φορά το 3,841% από τα τέλη Απριλίου με πτώση 1,97%, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 3,13% και στο 2,880%, ένα επίπεδο στο οποίο είχε βρεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου πριν ξεσπάσει το διεθνές sell-off το οποίο οδήγησε και στην εκτόξευση των αποδόσεων της έκδοσης του 7ετούς ομολόγου στην οποία προχώρησε ο ΟΔΔΗΧ. Σε ό,τι αφορά το 7ετές ομόλογο, η απόδοσή του συνεχίζει να διαπραγματεύεται κάτω από το 3,5% που ήταν η απόδοση της έκδοσης, και διαμορφώνεται στο 3,35%.

Σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι, η Ελλάδα πρέπει είτε να διαθέτει waiver και η τρέχουσα μεταμνημονιακή ενισχυμένη εποπτεία δεν εγγυάται την ύπαρξη waiver. Διευκρίνισε πως πέραν του waiver απαιτείται ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που να δείχνει πως το χρέος είναι βιώσιμο και πως η διαχείριση κινδύνου είναι εντός ορίων. Ουσιαστικά δηλαδή, ο Ντράγκι μετέφερε το μήνυμα ότι όλα εξαρτώνται από την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα μετά την έγκριση από τα διάφορα κοινοβούλια των αποφάσεων που έλαβε το Eurogroup καθώς και την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM.  Άφησε έτσι ανοικτό ένα περιθώριο συμπερίληψης της Ελλάδας στο QE έως τις 20 Αυγούστου, αφού το waiver είναι ακόμα σε ισχύ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/336970-Megala-kerde-gia-ta-ellenika-omologa ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...