Μεγάλες αλλαγές στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλες αλλαγές στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλες αλλαγές στην κυβέρνηση και στον Σύριζα

Σχήμα μάχης ετοιμάζει ο Αλέξης με στόχο να κερδίσει τις εκλογές – Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τον Πρωθυπουργό

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση και στο κόμμα εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενόψει του κρίσιμου διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές στην οποία θα αναμετρηθούν οι δυνάμεις που έβγαλαν τη χώρα από τα εφιαλτικά μνημόνια και το παλιό πολιτικό σύστημα που παίζει τα ρέστα του μαζί με τα απομεινάρια της διαπλοκής διεκδικώντας να πάρει στα χέρια του τα ηνία της χώρας.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούνται με μοναδικό γνώμονα τη δημιουργία ενός σχήματος μάχης που θα αναλάβει να υλοποιήσει τολμηρές πρωτοβουλίες σε όλα τα μέτωπα της δημόσιας ζωής.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ένα διορθωτικό ανασχηματισμό που θα λαμβάνει υπ΄ όψιν κομματικές ισορροπίες αλλά για ριζικές αλλαγές ακόμα και σε επίπεδο κορυφαίων υπουργών που θεωρούνται αμετακίνητοι.

Οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού πρόκειται να ανακοινωθούν πιθανότατα την Πέμπτη αφού προηγηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές της εβδομάδας στη διάρκεια της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το στίγμα των αλλαγών αλλά και το σύνθημα μια γενικής επίθεσης στο παλιό χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Σύρο προτεραιότητα θα δοθεί στην επίλυση των προβλημάτων των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας.

Η παρουσία του στα ναυπηγεία είχε ισχυρό συμβολισμό όπως επίσης και η επαφή με τον λαό που θα είναι πλέον διαρκής. Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα αναλάβει να υλοποιήσει το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που στοχεύει στην αποκατάσταση των αδικιών και των κοινωνικών ανισοτήτων που προκάλεσαν τα εφιαλτικά μνημόνια.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να εξαγγελθεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μεγάλες φοροελαφρύνσεις για τα μεσαία εισοδήματα, 13ος μισθός για τους χαμηλοσυνταξιούχους, διανομή κοινωνικού μερίσματος από τα πλεονάσματα και προστασία των συντάξεων.

Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ιδιαίτερο βάρος αποκτά η αύξηση του κατώτατου μισθού και η οικονομική βοήθεια σε όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Το πακέτο Τσίπρα θα δώσει ανακούφιση στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που πλήρωσε με αίμα τα μνημόνια δίνοντας παράλληλα το στίγμα της νέας εποχής.

Αλλαγές δρομολογεί ο Αλέξης Τσίπρας και στο κόμμα προκειμένου να τεθεί σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο και των βουλευτικών εκλογών μέσα στο 2019.

Δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στη θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος για να προετοιμάσει το κόμμα ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/340692-Megales-allages-sten-kybernese-kai-ston-Syriza ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...