Μεγάλη φωτιά αυτή τη στιγμή στην Τριταία

Φωτιά έχει ξεσπάσει αυτή τη στιγμή στην Τριταία με τον δυνατό αέρα να δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. Η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερωθεί και στέλνει δύο αεροπλάνα, ενώ η πυροσβεστική Ιτέας έχει ζητήσει ενισχύσεις από τη Φθιώτιδα.

Νεότερη ενημέρωση:

Τα αεροπλάνα έφτασαν στην περιοχή όμως στάθηκε αδύνατο λόγω αέρα και κυματισμού της θάλασσας να ανεφοδιαστούν με νερό. Η φωτιά κατευθυνόταν προς το χωριό με αποτέλεσμα να καεί μία αποθήκη, αλλά ο άνεμος άλλαξε διεύθυνση και περιορίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Ιτέας και της Άμφισσας που έφτασαν στην περιοχή.

Στο χωριό της Τριταίας έφτασαν η Αντιδήμαρχος Ιτέας κ. Λαΐνη που ειδοποιήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής, ο Περιφερειακός Διοικητής Στερεάς Ελλάδας της Π.Υ., ο πρόεδρος του χωριού, ο νέος Δήμαρχος Δήμου Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος και ο νέος πρόεδρος του χωριού.

Η αντιδήμαρχος Ιτέας κατόπιν επικοινωνίας μας, επισήμανε την έλλειψη δεύτερης διεξόδου του χωριού καθώς υπάρχει μόνο ένας δρόμος για είσοδο και έξοδο των κατοίκων, που αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια τους σε περίπτωση ανάλογης πυρκαγιάς.

Συνεχίζοντας η κ. Λαΐνη ανέφερε πως ήταν ευτύχημα που άλλαξε κατεύθυνση ο άνεμος και απομακρύνθηκε από τα σπίτια του χωριού. Η ίδια έχει επανειλημμένως ζητήσει να εκπονηθεί μελέτη νέας εισόδου του χωριού για λόγους πολιτικής προστασίας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάτι μέχρι στιγμής.

(φωτό αρχείου)

  • http://www.amfissapress.gr/


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...