Μεγάλου: Η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ελλάδα

Μεγάλου: Η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ελλάδα

Το 2018 η Πειραιώς θα εξοφλήσει τον ELA – Χρ. Μεγάλου (Πειραιώς): Ανάπτυξη 2% το 2018, μια καλή χρονιά για την οικονομία

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που θεωρείται φερέγγυα αλλά αντιμετωπίζει «προσωρινά» προβλήματα ρευστότητας λόγω της οικονομικής κρίσης, αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC.  Σε δηλώσεις του, ο CEO της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, τονίζει ότι η τράπεζα βρίσκεται στην καλύτερή της περίοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, «έχουμε αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις μας. Είμαστε πάνω από το επίπεδο του 2016. Μειώσαμε και την έκτακτη στήριξη ρευστότητας που λαμβάνουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ και προσβλέπουμε να τη μηδενίσουμε ως το τέλος του 2018».

Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς, διατύπωσε την εκτίμηση ότι το επόμενο έτος θα είναι «μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία», με ισχυρή ανάπτυξη και επιστροφή στην κανονικότητα.  Σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μεγάλου, τόνισε ότι στην Τράπεζα Πειραιώς «πιστεύουμε ότι η σταθερότητα θα δημιουργήσει περισσότερες καταθέσεις στην τοπική αγορά» και ότι «η εμπιστοσύνη επιστρέφει σταδιακά στην Ελλάδα».

Ο ίδιος δήλωσε ότι «περιμένω ανάπτυξη 2% του ΑΕΠ, περιμένω η ρευστότητα να αυξηθεί και η έκτακτη στήριξη ρευστότητας να μειωθεί σημαντικά και αυτό είναι μια θετική εξέλιξη και για την κερδοφορία των τραπεζών».

Ισχυρή ανάπτυξη βλέπει και η ελληνική κυβέρνηση, όπως έχει καταγραφεί στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού του 2018, εξέλιξη που συνδικάζεται με την λήξη του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018.

Τέλος, ο ισχυρός άνδρας της τράπεζας τόνισε ότι «υπάρχουν πολλές ακόμα μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να ανακτηθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, αλλά είμαστε στη σωστή τροχιά, στην καλύτερη από την αρχή της κρίσης. Τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, μόνο καλύτερα».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/312664-Megaloy-E-empistosyne-epistrephei-sten-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...