Μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα στην τουριστική έκθεση της Ρωσίας

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα στην τουριστική έκθεση της Ρωσίας

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 28/03/2016 – 17:40

touristes-irwdou-attikou

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟ 2016

ΕΠΑΦΕΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

«Ζεστή» υποδοχή και μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από τα ελληνικά περίπτερα, επιφύλασσε η σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Ρωσίας, ΜΙΤΤ 2016, η οποία έκλεισε αφήνοντας θετικά μηνύματα για την ακόλουθη τουριστική περίοδο. 

Με όλα τα στοιχεία να προμηνύουν σημαντική αύξηση των επισκεπτών από την Ρωσία το 2016 και στην Μόσχα, η σημαντική κινητικότητα γύρω από τις ελληνικές συμμετοχές, επιβεβαίωσαν  για μια ακόμη φορά τις  εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών αλλά και την δυναμική για αυξημένη εισροή Τουριστών, με αφορμή και τον εορτασμό του  έτους «2016: η Ελλάδα στη Ρωσία».

Το περίπτερο του  Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), όπου φιλοξενήθηκαν συνολικά  47 συνεκθέτες, εγκαινίασαν  η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και  Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ  Δημήτρης Τρυφωνόπουλος. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν η Πρέσβειρα της Ελλάδος στη Ρωσία, Δανάη –Μαγδαληνή Κουμανάκου και η Γενική Πρόξενος στη Μόσχα, Ελένη Μιχαλοπούλου.

Στην Έκθεση, η Έλενα Κουντουρά και ο Γεν. Γραμμ. του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος  συναντήθηκαν με   τους μεγαλύτερους Tour Operators (T.Os) της Ρωσίας όπου επιβεβαιώθηκε η πρόθεση τους:

    να ενισχύσουν τα προγράμματα διακοπών για την χώρα μας με νέους -πλέον των παραδοσιακών- προορισμούς.

    να εξυπηρετήσουν την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για την Ελλάδα,

    να διευρύνουν τις Ρωσικές πόλεις που συνδέονται  με  Ελληνικούς προορισμούς  μέσω απ’ ευθείας αεροπορικά δρομολόγια.

Στις συζητήσεις κυριάρχησε η πρόθεση  περαιτέρω ενίσχυσης της  συνεργασίας των δύο χωρών στον  με στόχο την χρονική επιμήκυνση της  τουριστικής περιόδου για την χώρα μας και  τον εμπλουτισμό των τουριστικών  πακέτων  με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως  μεταξύ άλλων τον θρησκευτικό, ιαματικό  και γαστρονομικό τουρισμό.

Επίσης, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρωσία  σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ εγκαινίασε  πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά που δημιούργησε γνωστός παραγωγός του Τ/Σ Μy Planet, Alexei Nikulin. 

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από άτομα, που εδώ και 26 χρόνια ταξιδεύουν στην Ελλάδα, ενώ πρόκειται για ένα χρήσιμο οδηγό, που επιτρέπει στους Ρώσους τουρίστες μέσα σε λίγο χρόνο, να κατευθυνθούν σωστά και να λάβουν αξιόπιστη πληροφόρηση.

Η Σαντορίνη στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Σαντορίνης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Moscow International Travel & Tourism Exhibition (MITT) 2016. Το περίπτερο συγκέντρωσε μεγάλο  ενδιαφέρον από πλήθος κόσμου, travel bloggers και  δημοσιογράφους.

Ο δήμος Θήρας αποκόμισε ιδιαίτερα θετικά μηνύματα, καθώς την σεζόν που ξεκινάει, αναμένεται σημαντική  αύξηση στις  αφίξεις από τη Ρωσία, τόσο στην Σαντορίνη, όσο και γενικά στην Ελλάδα. Όλα δείχνουν ότι το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα κερδίζει σημαντικό έδαφος έναντι των περιφερειακών ανταγωνιστών στην τουριστική αγορά (ανταγωνιστικοί προορισμοί, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος) .

Το περίπτερο της Σαντορίνης επισκέφτηκε και η αναπληρώτρια  υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...