Μεγάλο το κόστος της λιτότητας για την Ευρώπη, λέει ο Γ. Σταθάκης 

Πέμπτη 07/07/2016 – 17:12

Γιώργος Σταθάκης

«Η πολιτική λιτότητας έχει προκαλέσει υψηλό πολιτικό κόστος στην Ευρώπη», τονίζει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας πως, είναι σημαντικό να υπάρχουν μέτρα, «τα μέτρα πρέπει να είναι πάντα ο σκελετός της Ευρώπης, αλλά θα πρέπει να επιτρέπεται στα εθνικά κράτη μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία για να αντιδρούν στις πραγματικές ανάγκες».

Σε συνέντευξή του στην γερμανική  εφημερίδα Die Wel ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τονίζει πως η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει δύο δυνατότητες, που έχει και θα βοηθήσουν τις οικονομίες της Ευρωζώνης. Πρώτα, την χαλαρή εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και την εκπόνηση ενός εντελώς νέου κανονιστικού πλαισίου. Όπως δήλωσε, σχετικά με το ενδεχόμενο, συμμαχίας με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, «υπάρχουν πολλά κοινά σημεία ανάμεσα στον Γκάμπριελ και την ελληνική κυβέρνηση. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα πώς θα ενισχυθούν περισσότερο η ανάπτυξη και η απασχόληση. Έχει επ’ αυτού μια σταθερή προσέγγιση, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη».

Παράλληλα έκανε αναφορά και στο «Brexit», για το οποίο είπε πως,  δεν πλήττει άμεσα την ελληνική οικονομία, ενώ υποστηρίζει ότι ενέργειες οικονομικών κυρώσεων εν είδη τιμωρίας δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα στο παρελθόν και ότι η βρετανική οικονομία και το Λονδίνο ως χρηματοοικονομικό κέντρο θα πρέπει να παραμείνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικονομίας. «Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μειωθούν οι αβεβαιότητες που προέκυψαν και να οριοθετήσουμε το γρηγορότερο μια νέα σχέση ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο για να παραμείνει όσο γίνεται πιο στενά συνδεδεμένο με την ΕΕ», τόνισε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...