Μειώνονται οι οικονομικές κυρώσεις στο Κουρδιστάν από το Ιράκ

Μειώνονται οι οικονομικές κυρώσεις στο Κουρδιστάν από το Ιράκ

Κουρδιστάν

Η κεντρική τράπεζα του Ιράκ, σήμερα, μείωσε τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην κουρδική περιφέρεια για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, αφού έλαβε βεβαιώσεις συνεργασίας από κουρδικές τράπεζες, σύμφωνα με άνθρωπο του ιρακινού τραπεζικού κλάδου, όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

 Όλες εκτός από τέσσερεις τράπεζες Κουρδικής ιδιοκτησίας, μπορούν να κάνουν ξανά μεταφορές δολαρίων ΗΠΑ και άλλων ξένων συναλλαγμάτων.

 Η κεντρική τράπεζα ενημέρωσε την Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση την Τρίτη ότι θα σταματήσει να πουλάει δολάρια στις τέσσερεις τράπεζες και ότι θα σταματήσει κάθε συναλλαγή ξένων συναλλαγμάτων στην αυτόνομη περιοχή, κυβερνητικές και τραπεζικές πηγές δήλωσαν στο Reuters.

 Τα μέτρα λήφθηκαν αρχικώς ως απάντηση για το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου, στο οποίο οι Κούρδοι αποφάσισαν να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας παρά τις αντιθέσεις από τη Βαγδάτη, την Άγκυρα και την Τεχεράνη. 

 Η Σιιτική Αραβική κυβέρνηση του Ιράκ έχει αρνηθεί πρόταση από την Κουρδική κυβέρνηση να συζητήσουν για ανεξαρτησία. Η Ιρακινή κυβέρνηση απαιτεί να ακυρωθεί το δημοψήφισμα αλλιώς οι Κούρδοι θα αντιμετωπίσουν συνεχείς κυρώσεις, διεθνή απομόνωση και πιθανή στρατιωτική επέμβαση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303886-Meionontai-oi-oikonomikes-kyroseis-sto-Koyrdistan-apo-to-Irak ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...