Μενδώνη: Δεν είναι ταριχευμένος ο σκελετός της Αμφίπολης

Μενδώνη: Δεν είναι ταριχευμένος ο σκελετός της Αμφίπολης
Σημαντικές απαντήσεις έδωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο μουσείο της Αμφίπολης.
Ειδικότερα η γ.γ. του υπουργείου έδωσε αρνητική απάντηση για το αν ο σκελετός που βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο ήταν ταριχευμένος, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η κατάσταση των οστών είναι σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες η Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι για να θεωρηθεί ταριχευμένος ένας σκελετός θα πρέπει να υπάρχει πάνω στα οστά δέρμα, ωστόσο, τα ευρήματα της Αμφίπολης δεν έχουν.

Σύμφωνα με την κα Μενδώνη η ανθρωπολογική έρευνα είναι εκείνη που θα δείξει ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκεται ο σκελετός, ενώ, προκαλεί εντύπωση πως μερικά οστά βρέθηκαν  εντός του ορύγματος αλλά και εκτός αυτού.

Επισήμανε, τέλος, ότι δεν γνωρίζουν αν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εξέταση DNA και αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του σκελετό.

Τα πρώτα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την ανθρωπολογική έρευνα θα είναι το φύλο και η ηλικία θανάτου, διευκρίνισε η κ. Μενδώνη.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...