Μεντβέντεφ: Χερσαία επιχείρηση στη Συρία θα πυροδοτούσε παγκόσμιο πόλεμο

Μεντβέντεφ: Χερσαία επιχείρηση στη Συρία θα πυροδοτούσε παγκόσμιο πόλεμο

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 11/02/2016 – 23:51

Μεντβέντεφ: Χερσαία επιχείρηση στη Συρία θα πυροδοτούσε παγκόσμιο πόλεμο

Κάλεσμα σε διάλογο και διαπραγματεύσεις προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, πραγματοποίησε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Την ίδια ώρα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι μια χερσαία επιχείρηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο.

«Οι χερσαίες επιχειρήσεις οδηγούν γενικά στη μονιμοποίηση ενός πολέμου», προειδοποίησε ο κ. Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. «Όλες οι πλευρές πρέπει να υποχρεωθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί να ξεκινήσουν ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο», συνέχισε.

«Οι Αμερικανοί και οι Άραβες εταίροι μας πρέπει να το σκεφτούν καλά: θέλουν ένα μόνιμο πόλεμο;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον πρέπει να ασκήσουν πιέσεις σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός.

«Βλακώδης η πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό»

«Βλακώδη» χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή πολιτική υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ο κ. Μεντβέντεφ.

«Ήταν πολύ απλά βλακώδες να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα της Ευρώπης και να προσκαλέσουν όλους εκείνους που επιθυμούσαν να έρθουν στις πατρίδες σας» επεσήμανε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...