Μεξικό: Ο τυφώνας Νιούτον «σαρώνει» τουριστικό παράδεισο (Φωτογραφίες)

O τυφώνας Νιούτον σαρώνει τον τουριστικό παράδεισο της χερσονήσου Μπάχα Καλιφόρνια στο Μεξικό σήμερα, όπου ισχυρές βροχοπτώσεις και σφοδροί άνεμοι πλήττουν την περιοχή, ωστόσο δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για μεγάλες καταστροφές.

Ο τυφώνας κατηγορίας 1 έπληξε το θέρετρο Κάμπο Σαν Λούκας νωρίτερα σήμερα και κατευθύνεται βόρεια, ενώ το μάτι της καταιγίδας βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χερσονήσου. Τα ξενοδοχεία που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ειδικά για τους Αμερικανούς τουρίστες, δεν είναι γεμάτα, καθώς ο Σεπτέμβριος δεν αποτελεί περίοδο τουριστικής αιχμής στην περιοχή, σύμφωνα με το προσωπικό.

Ο τυφώνας βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κάμπο Σαν Λούκας συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν το ανώτερο στα 144 χιλιόμετρα την ώρα, επισημαίνει το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών του Μεξικού προειδοποίησαν με αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter για κύματα ύψους 4 έως 5 μέτρων κατά μήκος των ακτών και συστήνουν στους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Ο τυφώνας Νιούτον αναμένεται να κατευθυνθεί βόρεια-βορειοδυτικά σήμερα, προτού αλλάξει κατεύθυνση προς τα βόρεια. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα αποδυναμωθεί, ωστόσο η καταιγίδα θα παραμείνει τυφώνας όταν κατευθυνθεί από την χερσόνησο στις βορειοδυτικές ακτές του Μεξικού νωρίς αύριο, σύμφωνα με το NHC.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στο ανατολικό Μεξικό τον περασμένο μήνα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...