Μετά την ΟΝΝΕΔ θέλει να διαλύσει και τη ΔΑΚΕ ο Μητσοτάκης

Μετά την ΟΝΝΕΔ θέλει να διαλύσει και τη ΔΑΚΕ ο Μητσοτάκης

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Πέμπτη 21/04/2016 – 11:51

Μετά την ΟΝΝΕΔ θέλει να διαλύσει και τη ΔΑΚΕ ο Μητσοτάκης

ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καζάνι που βράζει και μάλιστα με κλειστό το καπάκι θυμίζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μια μέρα πριν από το συνέδριο κατά τη διάρκεια του οποίου ο νέος της πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αλώσει κόμμα επιβάλλοντας αφοσιωμένους σε αυτόν ανθρώπους σε όλες τις θέσεις κλειδιά του μηχανισμού.

Την ίδια ώρα που ο παραιτηθείς -μετά το φιάσκο της ΟΝΝΕΔ- γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος υποστηρίζει ότι ελέγχει το 10% των συνέδρων, παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκαν οι 500 σύνεδροι της νεολαίας πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να διαλύσει και τη συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, τη ΔΑΚΕ που δεν μπορεί να ελεγχθεί λόγω της αυτονομίας που έχει με βάση το υπάρχον καταστατικό.

Στο προσχέδιο του νέου καταστατικού που αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στο συνέδριο προβλέπεται επαναπροσδιορισμός της σχέσης της ΝΔ με τις «συνεργαζόμενες οργανώσεις». Ειδικότερα, δε στη ΔΑΚΕ, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης λέγοντας ότι «θα διαμορφωθεί μια νέα σχέση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει ειδικό θεματικό πάνελ στο συνέδριο της ΝΔ για την «ανάγκη εκσυγχρονισμού του συνδικαλιστικού κινήματος», θέμα με το οποίο ασχολείται επισταμένα σχεδόν αποκλειστικά η αντίστοιχη γραμματεία της Συγγρού το τελευταίο διάστημα.

Πάντως έμπειρα κομματικά στελέχη δεν περιορίζουν στη ΔΑΚΕ το θέμα και συμπεριλαμβάνουν και τη ΔΑΚΜΕ στους μικρομεσαίους αλλά και τις αντίστοιχες παρατάξεις στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων.

Γενικότερα υπάρχει η άποψη σ’ αυτούς που αντιπολιτεύονται εσωκομματικά τον κ. Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να εξοβελίσει το ρόλο των εκλεγμένων εκπροσώπων φορέων, κινημάτων και αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν ότι «αυτό δείχνει και συγκεκριμένο ιδεολογικό στίγμα: έξω από τη ΝΔ ο οργανωμένη κοινωνία».

Ειδικότερα, δε για τη ΔΑΚΕ, είναι γνωστή η αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπό την ιδιότητα του ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά με τον επικεφαλής της παράταξης του ιδιωτικού τομέα Νίκο Κιουτσούκη με αποτέλεσμα τη διάσπαση της ΔΑΚΕ σε δύο ψηφοδέλτια με σκοπό να εκτοπιστεί το συγκεκριμένο στέλεχος.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ

Ανεξαρτήτως αυτών, μια μέρα πριν το συνέδριο πολλοί στη Νέα Δημοκρατία αναμένουν με εξαιρετικό ενδιαφέρον την αντίδραση ομάδων στελεχών που αντιδρούν στις αλλαγές που θέλει να επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του παραιτηθέντα γραμματέα του κόμματος Αντρέα Παπαμιμίκου που φέρεται να ισχυρίζεται ότι επηρρεάζει περί τους 500 συνέδρους, δηλαδή το 10% του συνεδρίου.

Στο φόντο της κρίσης που υπάρχει στο χώρο της ΟΝΝΕΔ κάποιοι δεν αποκλείουν αυτό να μεταφερθεί και στη ΔΑΠ και να εκφραστεί στις φοιτητικές εκλογές με διασπαστικά ψηφοδέλτια κατά τρόπο αντίστοιχο που συνέβη με τη ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ.

Οι ζυμώσεις συνεχίζονται και από τα μέλη της απερχόμενης Πολιτικής Επιτροπής που έχουν διαφωνήσει με την ακολουθούμενη διαδικασία θεωρώντας την αντικατασταστική και «προβληματική» τη σύνθεση του συνεδρίου.

Την Τετάρτη το βράδυ συγκλήθηκε σύσκεψη υπό τον Φίλιππο Ταυρή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πήραν μέρος περί τα 80 στελέχη, στην πλειοψηφία τους μέλη της ΠΕ, όπου συμφωνήθηκε να παρέμβουν ενόψει του συνεδρίου και να δώσουν τη μάχη με την κατάθεση τροπολογιών για αλλαγές στο προτεινόμενο καταστατικό.

Μάλιστα λίγο πριν από τη σύσκεψη αυτή ένα ακόμα μέλος της ΚΕΦΕ ο Αντώνης Μπιρμπίλης δημοσιοποίησε τη διαφωνία του και το ότι δεν επικύρωσε τα εκλογικά αποτελέσματα για τα κομματικά όργανα και τους συνέδρους της ΝΔ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...