Μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία ζητά την έκδοση του ανθρώπου που κατηγορείται για ξέπλυμα bitcoins

Μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία ζητά την έκδοση του ανθρώπου που κατηγορείται για ξέπλυμα bitcoins

Ο Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος κρατείται από τον προηγούμενο Ιούλιο στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, κατηγορούμενος για ξέπλυμα 4 δισεκατομμυρίων δολλαρίων σε bitcoins (ψηφιακά νομίσματα), γίνεται “μήλον της έριδος” πλέον, αφού μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία ζητά δικαστική συνδρομή για την έκδοση του 38χρονου.

Την ώρα που το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αναμένεται να γνωμοδοτήσει την επόμενη εβδομάδα ως προς το αίτημα έκδοσης του 38χρονου, Ρώσου υπηκόου, στις ΗΠΑ, οι διωκτικές αρχές της πατρίδας του τον ζητούν, επίσης, για απάτη, ύστερα από δίωξη που ασκήθηκε εκεί τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα διαβιβαστικά έγγραφα που έφθασαν στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για απάτη -ύψους περίπου 10.000 ευρώ- με εμπορεύματα.

Ο ίδιος οδηγήθηκε για τη νέα υπόθεση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ότι «συναινεί στο αίτημα των ρωσικών αρχών να εκδοθεί στη χώρα του». Το λόγο έχει πλέον το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο που ως φαίνεται θα κληθεί να γνωμοδοτήσει και για τα δύο αιτήματα.

Οι αμερικανικές αρχές τον κατηγορούν ως «εγκέφαλο» της μεγαλύτερης πλατφόρμας παράνομης ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων προερχόμενα από λύτρα που εισέπρατταν διαδικτυακοί πειρατές από διάφορες παράνομες πράξεις όπως κλοπές φορολογικών στοιχείων και υφαρπαγή άλλων προσωπικών δεδομένων.

 

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/301868-Meta-tis-EPA-kai-e-Rosia-zeta-ten-ekdose-toy-anthropoy-poy-kategoreitai-gia-xeplyma-bitcoins ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...