Μετά το «σαλάχι» έρχεται η… ταραντούλα: Το νέο υπερόπλο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

Μετά το «σαλάχι» έρχεται η… ταραντούλα: Το νέο υπερόπλο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

Μετά το φονικό σαλάχι – drone των Τούρκων, ένα άλλο υπερόπλο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με το όνομα Ταραντούλα κλέβει την παράσταση.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την παραγωγή του νέου αυτόνομου οχήματος μέσω twitter. Η παραγωγή του θα επιταχυνθεί και σύντομα θα είναι στη διάθεση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκεται για μη επανδρωμένα οκτάτροχα οχήματα, τα οποία είναι τηλεχειριζόμενα και μάλιστα με εμβέλεια έως και τριών χιλιομέτρων.

Τα οχήματα Tarantula θα δρουν υποστηρικτικά για τον τουρκικό στρατό ξηράς, ενώ θα χρησιμοποιούνται και για περιπολίες. Τα οχήματα έχουν βάρος δύο τόνων και μπορούν να μεταφέρουν φορτίο έως και 800 κιλά.

“Η Τουρκία έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στα θέματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και υποβρυχίων. Έχουν κλέψει ιδέες την περίοδο που είχαν καλές σχέσεις με το Ισραήλ, γιατί οι Ισραηλινοί σε αυτά τα θέματα λόγω εμπλοκών έχουν προηγμένη τεχνολογία” δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής και διεθνολόγος, Αθανάσιος Δρούγος, στον Realfm 97,8.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/330315-Meta-to-salachi-erchetai-e-tarantoyla-To-neo-yperoplo-ton-toyrkikon-Enoplon-Dynameon ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...