Μετά το Brexit θα είναι «τρέλα» να ακολουθήσουν άλλα κράτη, λέει ο Άνγκελ Γκουρια

Κυριακή 24/07/2016 – 17:20

Άνγκελ Γκουρια

Το μεγάλο κόστος, η πολυπλοκότητα και η προβληματική διαδικασία, που περιβάλουν το «Brexit», κάνουν ασύμφορη την έξοδο άλλων κρατών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μόνο «τρελοί» θα ακολουθούσαν, λέει ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνγκελ Γκουρια. Όπως δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, απαξ και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταλάβουν πόσο περίπλοκη, κοστοβόρα και προβληματική είναι η διαδικασία του Brexit, θα είναι απίθανο να εξετάσουν έξοδό τους από την ΕΕ. «Κανένας με σώας τας φρένας δεν θα επιχειρήσει ποτέ, ούτε καν θα σκεφτεί, να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι θα καταλάβουν πως δεν είναι προς το συμφέρον τους», δήλωσε εν όψει της συνεδρίασης των G20.

Ο Επικεφαλής του ΟΟΣΑ, έχει ξεκαθαρίσει την θέση του, απέναντι στο «Brexit»,  όμως τόνισε πως το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι να βοηθηθούν όλες οι πλευρές και  να προχωρήσει η διαδικασία με γρήγορους ρυθμούς ώστε να έχει το μικρότερο κόστος και τις λιγότερες αναταράξεις.

Τέλος, αναφερόμενος στην κρίση που αντιμετωπίζει το ιταλικό τραπεζικό σύστημα και το κατά πόσο οι Ιταλοί θα πρέπει να διασώσουν την Monte dei Paschi di Sienna που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, ο κ. Γκούρια, απάντησε, ότι «είναι απαραίτητη η εθνική, περιφερειακή και ευρωπαϊκή παρέμβαση».

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...