Μεταξύ ΕΕ και Πακιστάν η Ελλάδα μετά την άρνηση του Ισλαμαμπάντ να δεχθεί την επιστροφή μεταναστών από την Αθήνα

Μεταξύ ΕΕ και Πακιστάν η Ελλάδα μετά την άρνηση του Ισλαμαμπάντ να δεχθεί την επιστροφή μεταναστών από την Αθήνα

Αλυσιδωτές αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η άρνηση του Πακιστάν να μην δεχτεί πίσω στο έδαφός του 30 μετανάστες. Ειδικότερα, το Ισλαμαμπάντ αρνήθηκε να δεχθεί στο έδαφός του ειδική πτήση με την οποία θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους 30 πακιστανοί από την Αθήνα.

Και αυτό παρά τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τις Βρυξέλλες ενώ δεν είναι η μόνη χώρα που αρνείται να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Σε επιστολή του στον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Νίκος Τόσκας ζητά από την Κομισιόν να κάνει ότι περνά από το χέρι της ώστε να πιεστούν οι τρίτες χώρες για να δέχονται πίσω πολίτες τους που μετανάστευσαν, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να γίνουν αποδεκτοί από τις ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί το πρόβλημα είναι τεράστιο και ο κίνδυνος εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων σε ελληνικό έδαφος άμεσο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει πως η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες σε καθημερινή βάση για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρότι η ίδια πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο μιας διπλής κρίσης, της οικονομικής και της προσφυγικής. «Σε αυτό το πλαίσιο θα εκτιμούσα αν μπορούσατε να εξετάσετε πώς οι επιστροφές μπορούν να εφαρμοστούν όταν τρίτες χώρες δεν εκπληρώνουν τις Συμφωνίες Επανεισδοχής» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή προς τον Επίτροπο Μετανάστευσης της ΕΕ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...