Μετρ στις ανατροπές ο ΠΑΣ 2-1 την Κέρκυρα

Μετρ στις ανατροπές ο ΠΑΣ 2-1 την Κέρκυρα

Κέρκυρα ΠΑΣ

Τρίτη νίκη στη σειρά στο γήπεδό του πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα και δεύτερη για το πρωτάθλημα μετά από εκείνη κόντρα στον Πλατανιά. Και αυτή με ανατροπή.

Η Κέρκυρα έκανε το… λάθος να προηγηθεί στο 72′ και ακολούθησε η αντίδραση των Ηπειρωτών, οι οποίοι έβγαλαν χαρακτήρα και πήραν το ματς με 2-1. Θα μπορούσαν, μάλιστα, να έχουν πετύχει στο φινάλε και άλλο γκολ.

Ο Γιάννης Πετράκης δικαιώθηκε για όσους έριξε στο ματς ως αλλαγές και βλέπει έτσι την ομάδα του να σκαρφαλώνει ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία. Για να μη χάσουν έπαιξαν οι Φαίακες και το πλάνο τους βγήκε μέχρι ενός σημείου. Είχαν δοκάρι, έβαλαν το γκολ, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Αλέξανδρου Βοσνιάδη δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση με αποτέλεσμα να δεχτούν δύο γκολ.

Μονότονο και ανιαρό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι Ηπειρώτες είχαν την υπεροχή, αλλά αυτή ήταν φλύαρη. Δεν μπορούσαν να βγάλουν φάσεις ούτε από τα πλάγια με τα ανεβάσματα των μπακ τους, ούτε από τον άξονα. Το αποτέλεσμα ήταν αναχαιτίζονται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία οι επιθέσεις τους. Η Κέρκυρα από την πλευρά της δεν έκανε τίποτα μεσοεπιθετικά. Το σχήμα με τους τρεις χαφ (Αρτυματά, Μπαλάφα, Σιόντη) λειτουργούσε αμυντικά, αλλά επιθετικά ούτε στο ελάχιστο.

Ήταν τόσο κακό το ματς που δεν υπήρχαν καν τελικές στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Η μοναδική στιγμή καλή στιγμή ήταν στο 34′, όταν ο Κόντε από καλή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννακόπουλο.

Δεν άλλαξαν πολλά και στο δεύτερο μέρος. Για ένα δεκάλεπτο η εικόνα ήταν ίδια ακριβώς με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει τον έλεγχο και την Κέρκυρα να αμύνεται αποτελεσματικά. Αυτό, λοιπόν, ανάγκασε τον Πετράκη στο 55′ να ρίξει στο ματς τον Σολτάνι αντί του Γαρουφαλιά.

Οι Ηπειρώτες είχαν αμέσως μετά μία καλή στιγμή με τον Τζημόπουλο, αλλά η ομάδα που τελικά έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν η Κέρκυρα. Στο 62′ ο Γιάκος έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω δίνοντας… ασίστ στον Γκομές, αλλά ο τελευταίος πλάσαρε στο δοκάρι αν και πρόλαβε τον Βελλίδη.

Στη συγκεκριμένη φάση οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα γιατί ο Τζημόπουλος ήταν τραυματίας και αμέσως μετά αντικαταστάθηκε. Μπήκε ο Νικολιάς και οι γηπεδούχοι γύρισαν τον σχηματισμό τους σε 4-4-2. Ο Πετράκης έβαλε και τον Μανθάτη λίγο αργότερα προκειμένου να βρει το πολυπόθητο γκολ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εκείνος που πίεζε, όμως, η Κέρκυρα κατάφερε να σκοράρει. Στο 72′ ο Αρτυματάς με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Παμλίδη και εκείνος πλάσαρε εύστοχα.

Άμεση, όμως, ήταν η απάντηση των Ηπειρωτών, με τον Κόντε να ισοφαρίζει στο 76′ μετά από ασίστ του Ναδάλες.

Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν με το γκάζι πατημένο και έκαναν στο 82′ την ανατροπή με ωραίο σουτ του Γιάκου.

Στη συνέχεια διαχειρίστηκαν όπως έπρεπε το ματς και το πήραν, ενώ θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και άλλο γκολ, με τον Σολτάνι ν΄αστοχεί από κοντά στο 84′.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (62′ λ. τρ. Νικολιάς), Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (55′ Σολτάνι), Λίλα, Γιάκος, Χαλκιαδάκης (68′ Μανθάτης), Κόντε.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέξανδρος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας (79′ Κόντος), Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σοϊλέδης, Σιόντης, Αρτυματάς (87′ Ντουαλά), Μπαλάφας (60′ Ζορμπάς), Γκομές, Επστάιν, Παμλίδης.

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/307309-Metr-stis-anatropes-o-PAS-2-1-ten-Kerkyra ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...