Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη κρίνει τις εκλογές

Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη κρίνει τις εκλογές

Τολμηρό πακέτο παροχών από τον πρωθυπουργό και νεοφιλελεύθερες αλχημείες από τον πρόεδρο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη μάχη

 

ΤΟ εναρκτήριο λάκτισμα μιας μακράς προεκλογικής περιόδου συνιστά η διαφαινόμενη μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη.

Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει τα χαρτιά του παρουσιάζοντας ένα τολμηρό πακέτο παροχών που απευθύνονται σε μεγάλα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί από τα εφιαλτικά μνημόνια.

Πρόκειται για μέτρα τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κοινωνίας που έχει ματώσει οκτώ χρόνια όταν πειραματίζονταν με τη χώρα οι ξένοι τοκογλύφοι.

Μια εβδομάδα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το δικό του πρόγραμμα.

Αποτελεί καθαρή νεοφιλελεύθερη συνταγή η οποία, αν εφαρμοστεί, θα τσακίσει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Βασικοί άξονες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη είναι η φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να προαναγγείλει τη δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σε περίπτωση που εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, τότε το ασφαλιστικό σύστημα τινάζεται στον αέρα και αναγκαστικά οδηγεί σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων.

Προφανώς αυτή είναι η επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει για διπλό σύστημα ασφάλισης.

Ο εργαζόμενος θα είναι ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ για μία σύνταξη της πείνας και θα είναι υποχρεωμένος ταυτόχρονα να πληρώνει και ιδιωτική ασφάλιση για να μπορεί να εξασφαλίσει ένα ποσό που θα κινείται στα όρια της επιβίωσης.

Οι μόνοι κερδισμένοι από ένα τέτοιο σύστημα είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες θα θησαυρίσουν συγκεντρώνοντας τεράστια ποσά από εκατομμύρια εργαζόμενους, τα οποία βέβαια θα κληθούν να επιστρέψουν υπό τη μορφή επιδοματικής σύνταξης σε τριάντα ή τριανταπέντε χρόνια.

Η συνταγή Μητσοτάκη είναι καθαρά μονεταριστική και δεν έχει καμία σχέση με την προστασία του κοινωνικού κράτους που ήταν στις προτεραιότητες της Κεντροδεξιάς την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος είναι τα αποκαλυπτήρια ενός νέου μνημονίου, χειρότερου κι από αυτό που επέβαλαν οι ξένοι τοκογλύφοι.

Όσο για τις περιβόητες φοροελαφρύνσεις, είναι στάχτη στα μάτια, για να καλύψουν την καταβαράθρωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναμένεται να υλοποιήσει άμεσα ένα πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων και μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, οπότε το χαρτί αυτό του Κυριάκου καίγεται οριστικά.

Στη Θεσσαλονίκη θα συγκρουστούν μετωπικά δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που εκπροσωπεί το καινούργιο και δρομολογεί τη νέα εποχή για την Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εκπροσωπεί το παλιό σύστημα που χρεοκόπησε την Ελλάδα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/340940-Metopike-sygkroyse-Tsipra-Metsotake-krinei-tis-ekloges ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...