Με Μακ, Γλύκο και τύχη μεγάλη νίκη ο ΠΑΟΚ

Με Μακ, Γλύκο και τύχη μεγάλη νίκη ο ΠΑΟΚ

Το καλύτερο το κράτησε για το τέλος ο ΠΑΟΚ. Με ψυχωμένη εμφάνιση μέσα στην καυτή έδρα της Ντόρτμουντ, εκτελεστή τον δαιμονισμένο Ρόμπερτ Μακ και κέρβερο τον Παναγιώτη Γλύκο, οι Θεσσαλονικείς πήραν ιστορική νίκη στην Γερμανία, 1-0, και αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι το φετινό Europa League.

Αναμενόμενη ήταν η εικόνα του ματς στο ξεκίνημά του. Ο ΠΑΟΚ άφησε ελεύθερο το πεδίο στην Ντόρτμουντ, που έκανε το παιχνίδι της, και οχυρώθηκε γύρω απ’ την περιοχή του Γλύκου.

Το πλάνο του Ιγκόρ Τούντορ απέδωσε καρπούς, καθώς παρά την συντριπτική κατοχή των Βεστφαλών (82-18%) το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάποια δύσκολη στιγμή για τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Με τους παίκτες του Τούχελ να τα δίνουν όλα, αλλά να καταφέρνουν να βγάλουν μόλις μια ευκαιρία, με το σουτ του Καγκάβα στο δοκάρι, ο δικέφαλος του Βορρά άρχισε να ξεθαρρεύει. Στην πρώτη του επίσκεψη στην αντίπαλη εστία του ακυρώθηκε σωστά γκολ του Τζαβέλλα (26’).
Όμως στην δεύτερη ο Μακ από καταπληκτική κάθετη του Μυστακίδη πέρασε τον Βαϊντενφέλερ και άνοιξε το σκορ (34’).

Από εκεί και πέρα όλα πήγαν ιδανικά για τους Θεσσαλονικείς, που στάθηκαν τυχεροί όταν ο Ρόις σημάδεψε το δοκάρι με κοντινή προβολή το δοκάρι (42’).

Με την ίδια προσέγγιση, αλλά σαφώς πιο ουσιαστική παρουσιάστηκε η Ντόρτμουντ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λεπτου.

Οι Γερμανοί έδειξαν πιο απελευθερωμένοι χάρη στον Μιχιταριάν, όμως έπεσαν πάνω στον Γλύκο.

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους Θεσσαλονικείς τελείως ακίνδυνους επιθετικά, όμως άνετους στην άμυνα, καθώς οι Βεστφαλοί έμοιαζαν εκνευρισμένοι από τις συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες.

Με τον Γλύκο να είναι για ώρα απλός παρατηρητής του ματς, η ομάδα του Τούχελ τα έβαλε για τρίτη φορά με την τύχη της, αφού η κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ στο 76ο λεπτό σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας. Τα λεπτά κυλούσαν και η Ντόρτμουντ τα έπαιξε όλα για όλα, ανεβάζοντας τις γραμμές της στα ύψη.

Την ίδια ώρα ο Ροντρίγκες ροκάνιζε τον χρόνο πιέζοντας ιδανικά τις πρώτες πάσες κι έτσι παρά και την λαχτάρα με τον διεθνή γκολκίπερ, που χτύπησε στο τέλος, ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία νίκη στο φινάλε των φετινών ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του.

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Βαϊντενφέλερ, Γκίντερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Παρκ, Στένζελ, Μπέντερ (46’Βάιγκλ), Καγκάβα (66’Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις (46’ Μιχιταριάν), Γιανουζάι, Ράμος.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Μυστακίδης (77’ Ροντρίγκες), Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (66’ Λέοβατς), Μπερμπάτοφ (71’ Σάμπο)

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλo:

1.Κράσνονταρ 13
2.Ντόρτμουντ 10
3.ΠΑΟΚ 7
4.Καμπάλα 2

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Πηγή: Ο Φίλαθλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...