Με Τσόρι, ζόρι και σφυρίγματα

Με Τσόρι, ζόρι και σφυρίγματα

Επηρεασμένος εμφανώς από το σοκ του αποκλεισμού από την Αρσεναλ ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πανηγύρισε τη 14η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στη Super League. Ωστόσο, η απόδοσή του δεν ήταν καθόλου καλή και στο τέλος υπήρξαν αποδοκιμασίες στο Καραϊσκάκη. Σκόρερ ο Τσόρι Ντομίνγκες στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ ο Αργεντινός έχασε πέναλτι στο 55′, όταν τον νίκησε ο Στεφανάκος.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε η αποβολή του Κυριακίδη στο 45′, για χέρι έξω από την περιοχή προ του Ιντέγιε και με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να κρίνει ότι επρόκειτο για προφανή ευκαιρία για την επίτευξη τέρματος. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Νιγηριανού στον Χαντάκια, στη μεταξύ τους μονομαχία.

Ο Ολυμπιακός παρατάχτηκε με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας ως δίδυμο στην άμυνα τους Μποτία-Ντα Κόστα, ενώ βασικοί ήταν και οι Τσόρι Ντομίνγκες-Φορτούνης, με τον δεύτερο να παίζει στο δεξί άκρο της επίθεσης. Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός προτίμησε ένα σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (5-4-1), οι οποίοι ήταν οι Χαντάκιας, Κούσας και Μάκος.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός απείλησε κυρίως από στημένες φάσεις. Στο 17’, από κόρνερ του Ντουρμάζ, ο Μιλιβόγεβιτς έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Κυριακίδης έδιωξε. Ο Παναιτωλικός απάντησε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Ρουσκουσέδα σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 24’ και πάλι από εκτέλεση κόρνερ, αυτή τη φορά του Ντομίνγκεςι, ο Μιλιβόγεβιτς βρήκε τον χώρο να σουτάρει μέσα απ’ την περιοχή και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι Πειραιώτες ενέτειναν την πίεσή τους και στο 45′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Ιντέγιε βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη και ο τερματοφύλακας των Αγρινιωτών έκανε χέρι εκτός περιοχής και αποβλήθηκε. Ο Στεφανάκος πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια και ο νεαρός αμυντικός Χαντάκιας πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων οι πρωταθλητές Ελλάδας άνοιξαν το σκορ με μακρινό σουτ του Ντομίνγκες.

Η εικόνα στο δεύτερο 45λεπτο δεν ήταν πολύ διαφορετική. Στο 54’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Καμπιάσο από τον Μάκο. Ο Ντομίνγκες, όμως, ένα λεπτό αργότερα νικήθηκε από τον Στεφανάκο, ο οποίος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι νωχελικοί και στο 75’ ο Μάρκο Σίλβα έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Πάρντο και Σεμπά (αντί των Ντομίνγκεςι και Ντουρμάζ), φρεσκάροντας την επίθεση. Η εικόνα βελτιώθηκε ελαφρώς, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο δραστήριοι επιθετικά και στο 76’ από σέντρα του Πάρντο, από δεξιά, ένα σουτ του Φορτούνη σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Στεφανάκου.

Από εκεί και πέρα δεν είχαμε κάτι άλλο αξιόλογο. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη, με τον κόσμο όμως να δείχνει τη δυσαρέσκειά του για την απόδοσή του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Ντομίνγκες (75’ Πάρντο), Ντουρμάζ (74’ Σεμπά), Ιντέγιε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας (45+3’ Στεφανάκος), Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Γκόμες, Ρουσκουέδα (88’ Καμαρά), Ουαρντά, Βιγιαφάνιες, Βασιλείου (70’ Κουτρομάνος).

Πηγή: Ο Φίλαθλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...