Με ανόδους 4Χ4, το Χρηματιστήριο ξεπέρασε τις 836 μονάδες

Με ανόδους 4Χ4, το Χρηματιστήριο ξεπέρασε τις 836 μονάδες

Με τέσσερεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κέρδισε συνολικά 4,71% και ξεπέρασε τις 836,9 μονάδες. Σημαντική βοήθεια έδωσαν οι τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να έχει συνολικά κέρδη 14,14%. Με την σημερινή άνοδο του 1,96%, επιτεύχθηκε υψηλό 31 συνεδριάσεων.

Ο τραπεζικός κλάδος, κινείται ανοδικά, μετά τα καλά μνήματα που έρχονται από  την Φρανκφούρτη για τα στρες αντοχής. Οι τραπεζίτες θα ταξιδέψουν στην έδρα της ΕΚΤ και του SSM και θα συναντηθούν με την Ντανιέλ Νουί και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΚΤ. Σε αυτές τις συναντήσεις οι διοικήσεις των τραπεζών θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα των τεστ αντοχής, που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν και την επόμενη ημέρα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Ο Γενικός Δείκτης, βρήκε βοήθειες και εκτός τραπεζικού κλάδου, από τις οποίες ξεχώρισαν τα Ελληνικά Πετρέλαια (+3,19%) και του ομίλου Μυτιληναίου (+3,01%). Τα ΕΛΠΕ, εισπράττουν τις θετικές εξελίξεις από την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Ο Γενικός Δείκτης, μετά τις τέσσερεις συνεχόμενες ανόδους, τώρα «κυνηγά» τις 840 με 850.

Αναλυτές της αγοράς, επισημαίνουν ότι η άνοδος δεν είναι προσωρινή. Επισημαίνουν ότι διαμορφώνεται σκηνικό μονιμότερης κίνησης του Γενικού Δείκτη, πάνω από τις 800 μονάδες, με αισθητή αύξηση της αξίας των συναλλαγών, χωρίς ωστόσο να φτάσει ακόμη τριψήφιο αριθμό ημερησίως και αδιάλειπτης ενδοσυνεδριακής επικράτησης των αγοραστών έναντι των πωλητών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/328881-Me-anodoys-4CH4-to-CHrematisterio-xeperase-tis-836-monades ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...