Με απώλειες χρυσός και πετρέλαιο

Με απώλειες χρυσός και πετρέλαιο
Με απώλειες έκλεισε και χθες το πετρέλαιο, ανατρέποντας το θετικό ενδοσυνεδριακό του πρόσημο, με την αγορά να διαπιστώνει ότι ο θάνατος του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ, δεν θα αλλάξει την πολιτική της χώρας στην παραγωγή του πετρελαίου.

Με απώλειες έκλεισε και ο χρυσός, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την τιμή του το 2016 και το 2017 από την Goldman Sachs.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια άμεσης παράδοσης του χρυσού έκλεισαν με απώλειες 8,10 δολαρίων, φτάνοντας στα 1.292,60 δολάρια η ουγγιά.

Παράλληλα, το πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,6%, κλείνοντας στα 45,59 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά σημείωνε κέρδη έως και 3,1%.

Ο νέος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν, στο πρώτο του επίσημο διάγγελμα την Παρασκευή, τόνισε ότι η εσωτερική και διεθνής πολιτική του βασιλείου δεν πρόκειται να αλλάξει.

Νωρίτερα, είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες ότι ο θάνατος του Αμπντουλάχ θα έκαμπτε τις αντιρρήσεις της χώρας, αναφορικά με τη διατήρηση της παραγωγής πετρελαίου στα τρέχοντα επίπεδα, παρά την πτώση της τιμής του.

Παράλληλα, η Goldman Sachs σήμερα αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της για την πορεία του χρυσού, εκτιμώντας ότι θα κυμανεί στα 1.089 δολάρια το 2016 και στα 1.050 δολάρια το 2017, από 1.200 δολάρια που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...