Με επιτυχία ξεκίνησαν οι πρώτες δύο θεατρικές παραστάσεις ΟΙΚΟθέατρο 2018

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, που διοργανώνει για 8η χρονιά η Περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο+Μπλε”.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, υλοποιήθηκαν με επιτυχία στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου,
οι δύο πρώτες θεατρικές παραστάσεις.
Πρώτη του γ2 τμήματος του 1ου Δημοτικού σχολείου και δεύτερη του γ1 τμήματος του ιδίου σχολείου, με τα έργα «Η κυρά φύση, τα παιδιά της και ο κακός ο Ρύπος» και «Ο καραγκιόζης & τα μεταλλαγμένα» διασκευή έργου της Κ. Μυτιληναίου, αντίστοιχα.

Τους θεατές καλωσόρισε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του Πράσινο +Μπλε Ξύδης Τάσος ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Η δράση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαρτίου, παρουσιάζοντας κάθε Κυριακή από δύο θεατρικές παραστάσεις Δημοτικών σχολείων με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το βούτυρο Lurpak της εταιρίας Arla, η 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας και τα υγρά μαντηλάκια Wet Hankies της εταιρίας ΜΕΓΑ.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του 1ου Δ.Σ. Ναυπάκτου κα Χρέλια Άννα δασκάλα της Γ1’ τάξης και Μαραγκού Μαρία δασκάλα της Γ2’ τάξης και στους εκπαιδευτικούς εικαστικών Δημήτρη Ξανθόπουλο και των Αγγλικών Σάββα Κανταρτζή. Την όλη ευθύνη σκηνοθεσίας είχε η θεατρολόγος του σχολείου Σταυρογιαννοπούλου Ευθυμία που είχε όλη την επιμέλεια της σκηνοθεσίας και για τα δύο θεατρικά έργα.
Ευχαριστούμε επίσης την καθηγήτρια αισθητικής του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου Κυπαρίση Βάσω και τις μαθήτριές της, οι οποίες εθελοντικά κάνουν το μακιγιάζ των προσώπων των μικρών μαθητών, την ομάδα τεχνικών του Δημήτρη Ιωάννου και φυσικά τους Εθελοντές του Πράσινο+μπλε για την σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν κάθε χρόνο για την σωστή υλοποίηση της δράσης.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα υλοποιηθούν οι επόμενες 2 θεατρικές παραστάσεις:
«Το ποτάμι που θύμωσε» του Θ. Παπαϊωάννου από το 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Δ1’ και
«Μια Κυριακή στο δάσος» του Θ. Παπαϊωάννου από το 2ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – Τάξη Γ1’

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...