Με κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικά έργα παρομοιάζουν τη κυβέρνηση βουλευτές της αντιπολίτευσης για την πολιτική τους

Με κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικά έργα παρομοιάζουν τη κυβέρνηση βουλευτές της αντιπολίτευσης για την πολιτική τους

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η αντιπολίτευση στην Βουλή τόσο για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου όσο και για την κατεπείγουσα διαδικασία με την οποία συζητείται.

Κοινή συνισταμένη των επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης είναι πως οι προωθούμενες διατάξεις ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου» για τους δανειολήπτες, καθώς επιτρέπουν την είσοδο των distress funds στην χώρα μας. Υποστηρίζουν δε πως από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά θα απελευθερωθεί και η πώληση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας στα λεγόμενα «κοράκια» των αγορών.

Επίσης, σφοδρή κριτική γίνεται και για τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου που αυξάνει τις αποδοχές μετακλητών υπαλλήλων υπουργικών γραφείων αλλά και για τις συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητόδρομων.

«Αν δεν έρθει συγκεκριμένος νόμος μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αν δηλαδή δεν συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα τότε οι διατάξεις θα ισχύσουν και για τα δάνεια πρώτης κατοικίας» προειδοποίησε ο εισηγητής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, καυτηριάζοντας την «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ που από τις καταγγελίες των «αδηφάγων κορακιών των αγορών» έφτασε στο σημείο να καταθέτει και να ψηφίζει νομοσχέδιο που επιτρέπει την παράλληλη λειτουργία τους στην Ελλάδα. Αναφερόμενος δε στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη που είπε ότι δεν συμφωνεί αλλά υπογράφει την σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, σημείωσε: «Τι είναι αυτό; Σουρεαλισμός, Κάφκα, Μόντι Πάιθον; Δικαιούστε να είστε δεξιοί, δεν δικαιούστε να μην είστε σοβαροί». Τέλος, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε πως «Με αυτή την οίηση και αυτή τη ρότα φοβούμαι ότι θα είναι ο νεότερος πρώην πρωθυπουργός».

«Είναι άδικο να μας κατηγορείτε για αντιστροφή των θέσεών μας (σ.σ. κωλοτούμπα)» απάντησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης για να εξηγήσει πως «Είχαμε συμφωνία προ εκλογών. Αυτή την συμφωνία που ήταν μέρος των προγραμματικών μας δηλώσεων την προχωράμε και την βελτιώνουμε σε πολλά σημεία».

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο μίλησε για «εθισμό» της Βουλής σε καταπείγουσες διαδικασίες και με σκωπτική διάθεση προκάλεσε την κυβέρνηση να παρακολουθήσει την κινηματογραφική ταινία «η συνταγή της Πωλέτ».

«Είπαμε καλώς τα παιδιά σε ό,τι αφορά τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά εσείς το πήρατε πάνω σας» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και ζήτησε να επεκταθεί η συζήτηση πέραν του 10ωρου που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής ώστε να τοποθετηθούν με άνεση οι βουλευτές.

Το αίτημα απέρριψε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τονίζονταν ότι όλα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 10ωρου για να ακολουθήσουν οι περαιτέρω διαδικασίες προκειμένου να πάρουμε τη δόση.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης (Ποτάμι) επέκρινε τις κατεπείγουσες διαδικασίες ενώ αναφέρθηκε και στο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης. «Γυναίκα συρρίκνωσα το παράλληλο πρόγραμμα» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να μην ακολουθήσει και για το νομοσχέδιο αυτό κατεπείγουσες μεθοδεύσεις.

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος γράφει το protothema.gr υποστήριξε ότι ο «δάσκαλος» – δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – μαλώνουν τον «μαθητή» – δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...