Με περισσότερους από 12 πυραύλους επιτέθηκαν στο προεδρικό μέγαρο στην Καμπούλ (Βίντεο)

Με περισσότερους από 12 πυραύλους επιτέθηκαν στο προεδρικό μέγαρο στην Καμπούλ (Βίντεο)

Επίθεση με πυραύλους πραγματοποιήθηκε εναντίον του προεδρικού μεγάρου στην Καμπούλ, που βρίσκεται στη διπλωματική περιοχή της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.

Η επίθεση έγινε τη στιγμή που ο πρόεδρος Ασράφ Γκάνι απηύθυνε μήνυμα στον λαό για τη μουσουλμανική γιορτή Άιντ αλ Αντχα.

Σύμφωνα με το Tolo news, εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 12 πύραυλοι ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπολογίζουν ότι ενδέχεται να ξεπερνούν τους 20.

Στο μεταξύ δημοσιογράφος μετέδωσε ότι είδε στρατιωτικά ελικόπτερα να εξαπολύουν πυρά κοντά σε τέμενος της παλιάς πόλης της Καμπούλ, καθώς και ισχυρή παρουσία δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο στάδιο της πόλης.

«Ομάδα τρομοκρατών πήρε τον έλεγχο κτιρίου της Ρέκα Χάνα και εκτόξευσε ρουκέτες κατά της Καμπούλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. «Δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται κατά των τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι μάχες διεξάγονται κοντά στο τέμενος, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει απολογισμό. «Η αστυνομία έχει αποκλείσει την ζώνη», πρόσθεσε.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη αλλά η επίθεση έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την κήρυξη εκεχειρίας με τους Ταλιμπάν με αφορμή την έναρξη της μουσουλμανικής γιορτής.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/340460-Me-perissoteroys-apo-12-pyrayloys-epitethekan-sto-proedriko-megaro-sten-Kampoyl-Binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...