Με σκληρή γλώσσα κατά Β. Κορέας και Ιράν η ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ

Με σκληρή γλώσσα κατά Β. Κορέας και Ιράν η ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ

Τραμπ

Πιθανόν να κάνει αναφορά και στην Κίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να χρησιμοποιήσει στη διάρκεια της σημερινής, πρώτης ομιλίας του στον ΟΗΕ, «σκληρή γλώσσα» κατά της Β. Κορέας.

«Θα μιλήσει με σκληρή γλώσσα για την απειλή από την Βόρεια Κορέα κατά της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας, αλλά και της ασφάλειας όλων των χωρών που εκπροσωπούνται στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ» δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, σχετικά με το περιεχόμενο της ομιλίας του Τραμπ.

Ο αξιωματούχος μίλησε διατηρώντας την ανωνυμία του, ενώ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πιθανόν να κάνει αναφορά και στην Κίνα, καθώς έχει εξοργιστεί από την στάση του Πεκίνου, που δεν έχει ασκήσει την πλήρη επιρροή του στην Πιονγιάνγκ, για την εκτόνωση της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του νωρίτερα την Δευτέρα και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την άσκηση των πιέσεων για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να τηρήσει σκληρή στάση και κατά του Ιράν, ενώ θα δώσει έμφαση και στην έννοια της κρατικής κυριαρχίας, ως βάσης για την ανάπτυξη αμοιβαίων συνεργασιών με άλλες χώρες.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, θα περιγράψει τις απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας των ΗΠΑ, με έμφαση στη συνοριακή ασφάλεια, τις εμπορικές σχέσεις, αλλά και τις διεθνείς συμφωνίες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301740-Me-sklere-glossa-kata-B-Koreas-kai-Iran-e-omilia-Tramp-ston-OEE ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...