Με συνταγή Ρεχάγκελ και Σάντος η Εθνική

Mε εμφάνιση από τα… παλιά, η Εθνική θύμισε την ομάδα που ήξερε να μπαίνει στο γήπεδο και να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει ανεξαρτήτως της εμφάνισής της.

Και αν με την Κύπρο είχε την τύχη με το μέρος της, με την Εσθονία χρειάστηκε να τα βάλει και με την ατυχία της (δυο αναγκαστικές αλλαγές νωρίς πριν το 20λεπτο) για να φτάσει στο 2-0 στο Ταλίν.

Η γαλανόλευκη κατάφερε να φτάσει στο τρίποντο και πλέον μετράει εννέα βαθμούς σε τρεις αγώνες, κάνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στα προκριματικά. Πλέον, κοιτάζει τον αγώνα με την Βοσνία στο Φάληρο στις 13/11, όπου με νέα νίκη βάζει γερές βάσεις για την πρώτη δυάδα στον όμιλό της.

Μόλις στο 1′ ο Τοροσίδης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου και στο 61′ ο Σταφυλίδης διπλασίασε τα γκολ της Εθνικής με υπέροχη εκτέλεση φάουλ. Η Εθνική μας είχε και δοκάρι με τον Μάνταλο στο 78′ για να πετύχει και τρίτο τέρμα. Λίγες φάσεις για τους γηπεδούχους, ετοιμοπόλεμος ο Καρνέζης όποτε χρειάστηκε.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Εθνική μας ο Μίχαελ Σκίμπε και δύο αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα απέναντι στην Κύπρο. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Μανιάτη και ο Καρέλης στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Από ‘κει και πέρα, ο Σταφυλίδης πήγε αριστερα πίσω, ο Μπακασέτας 10άρι πίσω από τον Μήτρογλου και ο Μάνταλος  δεξιά.

Αν ένας Έλληνας έγραφε το σενάριο του αγώνα, αποκλείεται να είχε τόσο αισιόδοξο ξεκίνημα. Μόλις στο 1′, ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Τοροσίδης σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αξάλου. Η Εθνική ήταν σε θέση οδηγού και το γήπεδο “πάγωσε” ακόμη περισσότερο με βάση και το κρύο που ήδη επικρατούσε στο Ταλίν. Η Εσθονία θα έπρεπε να αναπροσαρμόσει πλήρως τα αγωνιστικά της πλάνα.

Στην συνέχεια, όμως, άρχισαν τα προβλήματα για την γαλανόλευκη. Μόλις στο 7′, ο Παπασταθόπουλος αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ο Ταχτσίδης πέρασε στην θέση του, φέρνοντας τον Παπαδόπουλο πιο πίσω, για να τραυματιστεί στο 17′ και ο Τοροσίδης, με τον Οικονόμου να είναι η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πέρασε δεξί μπακ και ο σέντερ μπακ της Μπολόνια βρέθηκε στο πλάι του Μανωλά.

Αυτό αποσυντόνισε αρκετά την Εθνική μας που δυσκολευόταν να βρει ρυθμό και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να βγει μπροστά με αξιώσεις. Από την άλλη, η Εσθονία είχε πάρει μέτρα, έβγαινε με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση, χωρίς όμως να δημιουργήσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά στην εστία του Καρνέζη. Αμυντικά οι διεθνείς μας στέκονταν καλά, έκλειναν τους χώρους, δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να απειλούν και κράτησαν το προβάδισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 51’ έγινε ένα πολύ επικίνδυνο γύρισμα από τα δεξιά από τους Εσθονούς όμως δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας και έτσι αυτή απομακρύνθηκε. Στο 58’ ο Ζενιόφ έκανε ένα δυνατό σουτ που όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Έλληνα τερματοφύλακα που έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

Κόντρα στην ροή του αγώνα η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ και να κάνει τα τέρματα της δύο παίρνοντας έτσι σημαντικό προβάδισμα νίκης. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κέρδισε φάουλ στο 61’ σε πολύ καλή θέση έξω από την αντίπαλη περιοχή. Μετά από εντολή του Σκίμπε την εκτέλεση ανέλαβε ο Σταφυλίδης που με πολύ ωραίο τρόπο την έστειλε απ’ ευθείας στην απέναντι γωνία μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε η Ελλάδα να φτάσει και σε τρίτο γκολ όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος μέσα από την μεγάλη περιοχή όμως έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν να απογοητεύονται από το δεύτερο γκολ της Εθνικής και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης ενός θετικού αποτελέσματος. Μάλιστα, έχασαν και δύο σημαντικές ευκαιρίες αρχικά στο 70’ όταν ο Πούργιε, λίγα λεπτά αφού πέρασε στο ματς, έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα από τα αριστερά όμως ο Καρνέζης απέκρουσε εντυπωσιακά αλλά και πέντε λεπτά αργότερα όταν ο πορτιέρο της Ουντινέζε είπε και πάλι «όχι» με διπλή προσπάθεια στο σουτ του Ζενιόφ.

Στο 79’ η γαλανόλευκη έφτασε και πάλι κοντά στο τρίτο γκολ όταν ο Μάνταλος έκανε ένα ωραίο διαγώνιο σου και η μπάλα πέρασε χτύπησε στην συμβολή των δοκαριών. Ο Καρέλης πήρε το ριμπάουντ όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και έφτασε αδύναμα στα χέρια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 83’ ο Καρνέζης έσωσε και πάλι την Ελλάδα όταν μετά από φάση διαρκείας απέκρουσε το σουτ του Μετς από το σημείο του πέναλτι.

Εσθονία (Μάρτιν Ρέιμ): Αξάλου, Μπαράνοβ, Κλάβαν, Τενίστε (31′ Καμς), Καλάστε, Μετς, Ντιμιτρίεβ (80′ Μοζνίκοβ), Βασίλιεβ, Λουτς (69′ Πούργιε), Μάριν, Ζενιόφ.

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (7′ Ταχτσίδης), Μανωλάς, Τοροσίδης (18′ Οικονόμου), Μανιάτης (86′ Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Καρέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Μήτρογλου.

 

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

 

1. Βέλγιο 9 (13-0) +13

2. Ελλάδα 9 (8-1) +7

3. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 6 (7-4) +3

4. Εσθονία 3 (4-7) -3

5. Κύπρος 0 (0-7) -7

6. Γιβραλτάρ 0 (1-14) -13

 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του ομίλου

 

13 Νοεμβρίου 2016

Ελλάδα – Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Κύπρος – Γιβραλτάρ

Βέλγιο – Εσθονία

 

25 Μαρτίου 2017

Βέλγιο – Ελλάδα

Κύπρος – Εσθονία

Βοσνία/Ερζεγοβίνη – Γιβραλτάρ

 

9 Ιουνίου 2017

Βοσνία/Ερζεγοβίνη – Ελλάδα

Εσθονία – Βέλγιο

Γιβραλτάρ – Κύπρος

 

31 Αυγούστου 2017

Ελλάδα – Εσθονία

Κύπρος – Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Βέλγιο – Γιβραλτάρ

 

3 Σεπτεμβρίου 2017

Ελλάδα – Βέλγιο

Εσθονία – Κύπρος

Γιβραλτάρ – Βοσνία/Ερζεγοβίνη

 

7 Οκτωβρίου 2017

Κύπρος – Ελλάδα

Βοσνία/Ερζεγοβίνη – Βέλγιο

Γιβραλτάρ – Εσθονία

 

10 Οκτωβρίου 2017

Ελλάδα – Γιβραλτάρ

Βέλγιο – Κύπρος

Εσθονία – Βοσνία/Ερζεγοβίνη

 

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...