“Με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ξένα κεφάλαια θα χαθεί η κοινωνική συνοχή” (Βίντεο)

“Με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ξένα κεφάλαια θα χαθεί η κοινωνική συνοχή” (Βίντεο)

Οι πολιτικές εξελίξεις ,τα επώδυνα μέτρα αλλά και οι ενδιαφέρουσες επαφές με σημαντικούς θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες ήταν τα βασικά θέματα που κυριάρχησαν στη συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Κontra Channel και το δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα.

 

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας για τις σημαντικές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που είχε στις Βρυξέλλες τόνισε ότι συμφώνησαν για την απαραίτητη στροφή υπέρ των πολιτικών ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας καθώς είναι αδύνατο να βγεί η χώρα από την κρίση μόνο με πολιτικές λιτότητας.

Σχετικά με τα επώδυνα μέτρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισήμανε ότι οι μειώσεις συντάξεων και μισθών οδηγούν σε φτωχοποίηση και ύφεση που δεν μπορεί να συνεχισθεί ενώ αν χαθεί και η πρώτη κατοικία με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ξένα ιδιωτικά κεφάλαια τότε θα χαθεί η κοινωνική συνοχή.

Για το προσφυγικό και τη συνάντηση με τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο κοινή πεποίθηση ήταν πως είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και χρειάζεται περισσότερη και όχι λιγότερη Σένγκεν. Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο πρόκειται για ζήτημα που απαιτείται η μέγιστη εθνική ευθύνη και δεν θα πρέπει να δοθεί εκ νέου η ευκαιρία, από παραλείψεις της χώρας μας, σε όσες χώρες βάζουν ζήτημα να το θέσουν.

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις και τον κυβερνητικό συνασπισμό στην χώρα μας, στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών υπάρχει απορία για το κυβερνητικό συνασπισμό ενός κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς με ένα κόμμα της λαϊκίστικης δεξιάς που δεν έχει ούτε μεταρρυθμιστική ούτε προοδευτική κατεύθυνση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...