Με τον Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου στον Άννινο και στο Πλατάνι.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 0 Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου πραγματοποίησε διπλή ανάβαση στις κορυφές  Άννινο (1702μ.) και στο Πλατάνι ή Πλατανάκι (1777μ.).

Ο Άννινος είναι η τελευταία κορυφή στα νοτιοανατολικά του Παναιτωλικού όρους, και αν και αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα βουνά της περιοχής, παραμένει άγνωστο και ελάχιστα επισκέψιμο. Η κορυφογραμμή του, με μέγιστο υψόμετρο 1.702 μέτρα, είναι το νοτιότερο σημείο της ευρυτανικής γης, καθώς ταυτίζεται με τα νοτιότερα σύνορα των νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.

Το Πλατάνι (ή Πλατανάκι) είναι βουνοκορφή του Παναιτωλικού όρους, με υψόμετρο 1.777 μέτρα. Πρόκειται για έναν εκτεταμένο ορεινό όγκο με πολλές κορυφές, ο οποίος σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα βουνά του ανατολικού Παναιτωλικού (Άννινος, Κουκουρέχι, Τσιμπλοβούνι, Ορσί), δημιουργεί ένα πολύπλοκο,  άγριο, και εντυπωσιακό ορεινό συγκρότημα που παρά την μοναδικότητά του, παραμένει εντελώς άγνωστο και ελάχιστα επισκέψιμο.

Η ανάβαση και στις δύο κορυφές είναι εύκολη, 1 ώρα για τον Άννινο και 2 ώρες για το Πλατάνι, και η θέα από τις κορυφές αυτές είναι μοναδική.

 

Βίντεο στο youtube:

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...