Με τον Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου στον Αχέροντα.

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017 ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στον ποταμό Αχέροντα και ανάβαση στα χωριά του Σουλίου.
«Σκάλα Τζαβέλαινας: Μία πεζοπορική διαδρομή από τις Πηγές Αχέροντα προς τα χωριά του Σουλίου για όσους αγαπούν το περπάτημα στη φύση. Το μονοπάτι βρίσκεται στο χωριό Γλυκή, στις πηγές Αχέροντα.Η διαδρομή διασχίζει το φαράγγι πάνω από τον ποταμό Αχέροντα, μπαίνει σε τούνελ, διασταυρώνεται με τη Σκάλα της Τζαβέλαινας, περνά το πέτρινο γεφύρι Ντάλα και οδηγεί στο οροπέδιο και τα χωριά του Σουλίου.
Το πρόγραμμα της ορειβατικής μας εξόρμησης έχει ως εξής:
 Ξεκίνημα το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 08.00΄το πρωί από την πλατεία λιμανιού με Ι.Χ. αυτοκίνητα και ακολουθώντας τη διαδρομή Αμφιλοχία-Πρέβεζα θα καταλήξουμε στο χωριό Μεσοπόταμος, όπου θα επισκεφτούμε το Νεκρομαντείο. Εδώ οι αρχαίοι τοποθετούσαν τις πύλες του Κάτω Κόσμου, την είσοδο στο βασίλειο του Αδη. Σύμφωνα με το μύθο, ο νεκροπομπός Ερμής μέσα από τα νερά της λίμνης Αχερουσίας οδηγούσε τις ψυχές στον Αδη.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο χωριό Γλυκή, όπου και θα κατασκηνώσουμε (υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε δωμάτια σε ξενώνες). Το απόγευμα του Σαββάτου θα περπατήσουμε και θα κολυμπήσουμε μέσα στο ποτάμι και θα απολαύσουμε τα περίφημα στενά και τις πηγές του Αχέροντα (διάρκεια 1.30-2ώρες).
 Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου θα περπατήσουμε την περίφημη Σκάλα της Τζαβέλαινας-το μονοπάτι με το οποίο επικοινωνούσαν τα χωριά του Σουλίου- και θα γνωρίσουμε τα χωριά, το κάστρο της Κιάφας, το Κούγκι και όλα τα αξιοθέατα της περιοχής. Επιστροφή στη Γλυκή από την ίδια διαδρομή(ώρες συνολικής πορείας: 5 περίπου, υψομετρική διαφορά 550 μέτρα).
Στο γυρισμό θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό μνημείο του Ζαλόγγου, καθώς και τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Κασσιόπης.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
 Η συγκεκριμένη εξόρμηση είναι εύκολη και μπορούν να λάβουν μέρος αρχάριοι. Η διαδρομή γίνεται σε φαρδύ καλοφτιαγμένο μονοπάτι χωρίς δυσκολίες.
 Για το περπάτημα στον ποταμό Αχέροντα οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαγιό, δεύτερα παπούτσια για περπάτημα στο ποτάμι και αδιάβροχη θήκη για φωτογραφική μηχανή.
 Όσοι θέλουν μπορούν να συμμετέχουν τουριστικά και να ανέβουν στα χωριά του Σουλίου με τα αυτοκίνητα, σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο.
 Για διαμονή σε ξενώνα θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν και να κλείσουν δωμάτιο οι ίδιοι.
 Για την καλύτερη μεταφορά μας, παρακαλούνται όσοι διαθέσουν τα αυτοκίνητά τους να το δηλώσουν για να μοιραστούν με άλλους τα έξοδα της διαδρομής,(4 άτομα σε κάθε αυτοκίνητο)
 Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον Τσιριμώκο Ιωάννη μέχρι την Πέμπτη 21/9 στο τηλ. 6974866205.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εξοπλισμός: Μαζί μας έχουμε:
Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (ορειβατικά μποτάκια), σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη, νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνάκ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα), αντιανεμικό – αδιάβροχο, καπέλο, γυαλιά ηλίου, ρουχισμό κατάλληλο για την εποχή καθώς και δεύτερη αλλαξιά ρούχων,καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.
Ενημερωθείτε από το blog του Συλλόγου: eosnafpaktou.blogspot.gr
Facebook: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ναυπάκτου

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ
• Η συμμετοχή στις εκδρομές-αναβάσεις του Συλλόγου είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του.
Σε περίπτωση που δεν είσαι μέλος, μπορείς να συμμετέχεις για μία φορά σε δραστηριότητα του συλλόγου και να γίνεις μέλος στη συνέχεια.
Εγγραφή στο σύλλογο γίνεται με τη συμπλήρωση της αίτησης μέλους και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ.
• Οι συμμετέχοντες στις εκδρομές-αναβάσεις του Συλλόγου αποδέχονται ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, τηρούν τις οδηγίες του αρχηγού, γνωρίζουν τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχουν και ο καθένας αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.
• Παραιτείται από κάθε αξίωση δική του/ης ή των οικείων του/ης σε περίπτωση βλάβης της υγείας του/ης, τυχόν τραυματισμό ή απώλεια της ζωής του/ης κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας ή και μετά το τέλος αυτής.
• Ο αρχηγός της εκάστοτε εκδρομής-ανάβασης δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομο ή άτομα, που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας (ελλιπή ή ακατάλληλα εφόδια, κακή φυσική κατάσταση, ανυπακοή κλπ.)
• Το πρόγραμμα των εκδρομών-αναβάσεων ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
• Οι ώρες πορείας που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή-ανάβαση είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, είναι συνολικές(ανάβαση-κατάβαση) και προφανώς χωρίς τις απαραίτητες στάσεις.
• Πληροφορίες για τις εκδρομές-αναβάσεις παρέχει ο εκάστοτε αρχηγός.
• Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ναυπάκτου, σημαίνει ταυτόχρονα πως γνωρίζει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτές.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...