Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε η Σουδανή χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε η Σουδανή χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο
Όταν η ίδια έφτασε στο αεροδρόμιο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής»

Στην Ιταλία βρέθηκε την Πέμπτη η Σουδανή χριστιανή που είχε αρχικά καταδικαστεί σε θάνατο για αποστασία και αργότερα της δόθηκε χάρη. Η 27χρονη Μάριαμ έφτασε στη χώρα, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Λάπο Πιστέλι, ενώ κατέφυγε στην Ιταλία για να γλιτώσει τη θανατική ποινή. Μάλιστα, ο Λάπο Πιστέλιανάρτησε μια φωτογραφία του με τη Σουδανή και τα παιδιά της στο λογαριασμό του στο Facebook, γράφοντας: «Αποστολή εξετελέσθη».

Η Meriam Yahia Ibrahim Ishag -όπως είναι το όνομά της- πέταξε στη Ρώμη με την οικογένειά της μετά από περισσότερο από ένα μήνα κράτησης στην αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ.  Όταν η ίδια έφτασε στο αεροδρόμιο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής».

Η Σουδανή χριστιανή συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο στην κατοικία του στο Βατικανό αμέσως μετά την άφιξή της.

«Ο Πάπας την ευχαρίστησε για την πίστη της», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι. Η συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα, είχε ως στόχο να αναδείξει «την αλληλεγγύη σε όλους εκείνους που υποφέρουν για την πίστη τους», πρόσθεσε.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...