Με τον ΣΥΡΙΖΑ, ζωντανεύουμε την ελπίδα και στην δημόσια περίθαλψη.

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1312015 111045 μμΤου Δημήτρη Α. Δούρου, γιατρού, υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.

Το πολιτικό κλίμα στην Αιτωλοακαρνανία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη δυνατότητά του να αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ικανή να υλοποιήσει το πρόγραμμα κοινωνικής ανακούφισης και ανασυγκρότησης της χώρας. Η πρωτιά του πολύ αξιόλογου ψηφοδελτίου μας στον νομό δεν αμφισβητείται.  Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας δεν ενδίδουν στην επίθεση φόβου και ανασφάλειας. Αντιλαμβάνονται ότι το χρεοκοπημένο και αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα έκλεισε τον κύκλο του. Δεν υπάρχει επιστροφή στην κομματοκρατία, το ρουσφέτι, την πολιτική ασυλία. Απαίτηση των πολιτών είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τα επείγοντα μέτρα στήριξης των αδύναμων και του κοινωνικού κράτους, να αποκαταστήσει ταυτόχρονα το αίσθημα δικαίου, το πολιτικό ήθος και την αξιοπρέπεια στη χώρα.

Τα επείγοντα μέτρα αλληλεγγύης προς τους πλέον ευάλωτους ανθρώπους στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, έχουν ήδη ανακοινωθεί στη ΔΕΘ. Η στήριξη του εισοδήματος και της ενεργού ζήτησης των φτωχών ανθρώπων, η διασφάλιση της πρόσβασης όλων σε επαρκή διατροφή, θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, κοινωνική φροντίδα, είναι στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας μιας κοινωνίας.

Ειδικά στον τομέα της δημόσιας περίθαλψης αυτό που χρειάζεται είναι παρεμβάσεις σε 3 επίπεδα:

Α. Μέτρα ανακούφισης, όπως είναι η καθολική και δωρεάν κάλυψη των ανασφάλιστων ανθρώπων για την ιατρική παρακολούθηση, τις εξετάσεις, τα φάρμακα τα εμβόλια και τη νοσηλεία, αλλά και η κατάργηση χαρατσιών και επιβαρύνσεων των ασφαλισμένων (5 ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων και ΚΥ, 1 ευρώ / συνταγή, αυξημένο ποσοστό συμμετοχής στο κόστος φαρμάκων) που έχουν συμβάλει στο φαινόμενο της «υγειονομικής φτώχειας».

Β. Μέτρα για την επιβίωση των δημόσιων δομών υγείας με σοβαρή ενίσχυση του ΕΣΥ με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό στη βάση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για να μπορέσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να αντέξουν στην αυξημένη ζήτηση.

Γ. Μέτρα αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ, όπως:

α) Αλλαγές στη Διοίκηση των Νοσοκομείων και των ΔΥΠΕ με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας, του δημοκρατικού προγραμματισμού των υπηρεσιών, της συμμετοχής των εργαζομένων και του κοινωνικού ελέγχου.

β) Στροφή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με έμφαση στην πρόληψη και προαγωγή υγείας, με “πυρήνα” τον οικογενειακό γιατρό, τα Κέντρα Υγείας (αστικού και αγροτικού τύπου), τα ιατρεία γειτονιάς και την ομάδα υγείας.

γ) Εδραίωση ενός άλλου εργασιακού και κοινωνικού ήθους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων προκλητής ζήτησης, συναλλαγής, διαφθοράς και εκμετάλλευσης του αρρώστου.

Η Αιτωλοακαρνανία, ο τόπος μας, πάσχει από πολύ σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας και αυτό το πληρώνουμε καθημερινά, με κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Οι υπηρεσίες υγείας βρίσκονται σε οριακό σημείο. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στα δύο Νοσοκομεία του Νομού, Αγρινίου και Μεσολογγίου, καθώς και στα Κέντρα Υγείας.

Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για την υγεία των ασθενών και απορρέουν από τις κυβερνητικές βάρβαρες πολιτικές υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα.

Τούτες τις μέρες όμως η ελπίδα έρχεται στην Ελλάδα και την Αιτωλοακαρνανία. Είναι η ώρα των μεγάλων επιλογών για τους πολίτες και τον καθένα μας ξεχωριστά.

Είναι η ώρα να δοκιμαστεί η Αριστερά σε θέσεις ευθύνης.

Θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε αρχές, αξίες και πολιτική με τον άνθρωπο της δουλειάς στο κέντρο της.

Καιρός να τελειώνουμε.

Με δύναμη και αισιοδοξία, στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...