Με το βλέμμα στο Eurogroup η κυβέρνηση

Με το βλέμμα στο Eurogroup η κυβέρνηση

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 19/05/2016 – 21:44

Με το βλέμμα στο Eurogroup η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ                                                 

«ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 24Η ΜΑΪΟΥ»                                                                                

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης βρίσκεται η κυβέρνηση και μέχρι το καθοριστικό Eurogroup της 24ης Μαΐου μεσολαβεί μία κρίσιμη ψηφοφορία και ένα ταξίδι για τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, στο Μαξίμου οι κλειστές συσκέψεις υπό τον Αλέξη Τσίπρα με τους στενούς του συνεργάτες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κοινή πεποίθηση μεταξύ των κυβερνητικών παραγόντων είναι ότι το θετικό φινάλε της διαπραγμάτευσης πλησιάζει.

Βασική εκκρεμότητα, ωστόσο παραμένει το θέμα του Χρέους. Κανείς άλλωστε από τους εμπλεκόμενους στη διαπραγμάτευση υπουργούς αλλά και από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έχει την ψευδαίσθηση για τη στάση της Γερμανίας.

Το Βερολίνο αποφεύγει να συζητήσει το θέμα «όπως ο διάβολος το λιβάνι» και κάνει τα πάντα για να μεταθέσει το πρόβλημα για το μέλλον. Στην παρούσα φάση πάντως, η Αθήνα παρακολουθεί με προσοχή και μετέχει σε όλες τις τεχνικές διαβουλεύσεις που γίνονται, προσδοκώντας μία κάποια θετική λύση από τους από τους μεγάλους παίκτες.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μετράει αντίστροφα για να περάσει και τον τελευταίο κάβο που δεν είναι άλλος από την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου-σκούπα το απόγευμα της Κυριακής.

Ανησυχία για τυχόν διαρροές στο Μαξίμου δεν υπάρχει, παρά τη σκόνη που σήκωσε η λίστα ιδιωτικοποιήσεων. Ωστόσο, οι βουλευτές ενστερνίζονται την παροιμία «φάγαμε το γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά», ενώ στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους αναφέρουν πως «το νομοσχέδιο παλεύεται». 

Το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη

Τέλος, το βράδυ της Κυριακής- μετά την ψηφοφορία- ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ. Από το Μαξίμου επιβεβαιώνουν ότι έχει οριστικοποιηθεί για τη Δευτέρα 23 Μαΐου συνάντηση στο περιθώριο με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για ένα τετ α τετ μείζονος σημασίας, αφού ο Αχμέτ Νταβούτογλου αποτελεί πια παρελθόν ενώ η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Τέλος, παρά το γεγονός ότι δεν επιβεβαιώνεται συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, η κυβέρνηση δεν κρύβει ότι είναι κοινή βούληση να ανταλλάξουν απόψεις πριν το κρίσιμο Εurogroup.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...