Με το δάχτυλο στη σκανδάλη η Μόσχα μετά τις προκλήσεις των ΗΠΑ

ΠΡΩΤΑ ΤΟΡΠΙΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ΒΑΖΟΥΝ “ΦΩΤΙΑ” ΣΤΗΝ ΑΝ. ΕΥΡΩΠΗ              

“Μπουρλότο” στην ειρηνευτική διαδικασία στην πολύπαθη Συρία έβαλαν οι ΗΠΑ που οξύνουν ακόμα περισσότερο το κλίμα έντασης με τη Μόσχα, μεταφέροντας χιλιάδες στρατιώτες και άρματα μάχης στην ανατολική Ευρώπη, στα σύνορα με τη ρωσική μεθόριο.

Η απάντηση της Ρωσίας; Με διαταγή του Βλάντιμιρ Πούτιν, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν ευρεία στρατιωτική άσκηση, εκκενώνοντας μία περιοχή 40 εκατ. κατοίκων!

Αφενός με υπαιτιότητα της Ουάσιγκτον διακόπηκαν τις διεθνείς συνομιλίες, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για να μπει ένα τέλος στην απέραντη αιματοχυσία στη Συρία, που προέρχεται κυρίως από την επέλαση των αμερικανοθρεμένων τζιχαντιστών. Αφετέρου, ανεβάζουν περισσότερο το θερμόμετρο στην ανατολική Ευρώπη, μεταφέροντας, χωρίς σοβαρό λόγο, στρατεύματα στο υπογάστριο της Ρωσίας.

Η απάντηση του Πούτιν ήταν άμεση. Σκοπός της άσκησης είναι να εφαρμοστεί το σχέδιο για την αντιμετώπιση πολεμικής κρίσης σε περίπτωση πυρηνικού, βιολογικού ή χημικού πολέμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άσκηση ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 του ίδιου μήνα. Δυνάμεις αντιμετώπισης πυρηνικών και χημικών στοιχείων, έχουν ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση της πρωτοφανούς άσκησης.

Πάνω από 40 εκατ. άνθρωποι θα μετακινηθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ πάνω από 200.000 διασώστες θα τους κατευθύνουν και θα ενεργήσουν όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο. Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 50.000 στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό, ενώ θα υπάρξει υποστήριξη και από εναέρια μέσα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι «σκοπός της άσκησης είναι να εκπαιδευτούν οι οργανώσεις, αλλά και οι πολίτες μας στην άμυνα, αλλά και στη διαχείριση μίας κατάστασης. Το σχέδιο θα αναπτυχθεί σε τρία στάδια: ενημέρωση-ευαισθητοποίηση, σχεδιασμό και εκκένωση».

«Η άσκηση θα τσεκάρει την προστασία σε επίθεση με ραδιενέργεια, χημικά και βιολογικά όπλα, σε προσωπικό και μαζικό επίπεδο. Η ασφάλεια από τη φωτιά, η άμυνα των πολιτών και η ανθρώπινη προστασία σε δημόσια κτήρια, αποτελεί επίσης ένα κομμάτι το οποίο θα εφαρμόσουμε και θα τσεκάρουμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η Δύση παρακολουθεί τις κινήσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν σε όλα τα μέτωπα, τη στιγμή που οι φωνές για τα επεκτατικά πλάνα της Μόσχας ολοένα και αυξάνουν. Αναλυτές αναρωτιούνται. Πού θα καταλήξει η νέα εποχή του «ψυχρού πολέμου;», εν μέσω μίας μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και με ανοιχτά μέτωπα όπως το συριακό, το προσφυγικό, την τρομοκρατία και τις επιθετικές κινήσεις και δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στρέφεται προς τη Μόσχα;

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...