Με το δαχτυλίδι του Θησέα εγκαινιάζεται το «Αθέατο Μουσείο» του ΕΑΜ

Με το δαχτυλίδι του Θησέα εγκαινιάζεται το «Αθέατο Μουσείο» του ΕΑΜ
Επιλεγμένες αρχαιότητες που βρίσκονται στις αποθήκες του και που δεν έχουν εκτεθεί ξανά στο ευρύ κοινό θα παρουσιάζει κάθε δύο μήνες στην Αίθουσα του Βωμού το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η πρώτη εκδήλωση της νέας δράσης του ΕΑΜ με τίτλο «Το Αθέατο Μουσείο» έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου (ώρα 18:00).

Το πρώτο έκθεμα του «Αθέατου Μουσείου» είναι το δαχτυλίδι του Θησέα, ένα μυκηναϊκό σφραγιστικό δαχτυλίδι, που βρέθηκε τυχαία μέσα στα χώματα από τις εκσκαφικές εργασίες στο βράχο της Ακρόπολης τη δεκαετία του 1950 και παρουσιάζεται στο κοινό για πρώτη φορά.

Παράλληλα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εταιρεία των Φίλων του θα παρουσιάσουν το ημερολόγιο του 2015, εικονογραφημένο με σπάνιες φωτογραφίες από το Αρχείο του Μουσείου και εμπλουτισμένο με συνοπτικά κείμενα για την ιστορία και τις πολύτιμες συλλογές του, καθώς και για τη συμβολή του στη συντήρηση, την έρευνα και την προβολή των αρχαιοτήτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με πρωτότυπους αρχαίους ελληνικούς ύμνους, καθώς και μελοποιημένη αρχαία ποίηση από τον Νίκο Ξανθούλη. Θα παίξουν οι μουσικοί: Νίκος Ξανθούλης (αρχαία λύρα και τραγούδι), Οδυσσέας Κορέλης (βιολί), Αντώνης Μανιάς (βιόλα) και Βαγγέλης Νίνα (βιολοντσέλο).

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες του Μουσείου με το αντίτιμο της εισόδου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...