Με το δεξί ο Ολυμπιακός χάρη στο… αριστερό του Καμπιάσο

Με γκολ του πολύπειρου Εστέμπαν Καμπιάσο στο 42ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έκανε ιδανικό ξεκίνημα στους ομίλους του Europa League επικρατώντας στη Βέρνη της Γιουνγκ Μπόις 1-0, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου και πήρε με το «καλημέρα» προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε μια ενδεκάδα χωρίς Έλληνα ποδοσφαιρική στην αρχική σύνθεση, κάτι που έγινε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό αγώνα των «ερυθρόλευκων», που απείλησαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μάριν, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα αμυντικών.

Οι Ελβετοί «απάντησαν» ένα λεπτό αργότερα, όταν σε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού ο Μποτία έκυψε αφήνοντας την μπάλα να περάσει, ο Κούμπο σούτερα από πλάγια θέση και ανάγκασε τον Λεάλι, που προτιμήθηκε από τον Καπίνο, σε ωραία απόκρουση σε κόρνερ.

Η ελληνική ομάδα έψαχνε να βρει ρυθμό στο συνθετικό χλοοτάπητα του «Stade de Suisse Wankdorf», απέναντι στους γηπεδούχους που δεν είχαν αυτό το πρόβλημα και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, χάνοντας άλλη μια ευκαιρία στο 22΄, όταν το δυνατό σουτ του Σουλεϊμάνι έξω από την περιοχή βρήκε τον Ντε λα Μπέγια και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λεάλι.

Στο 42΄ όμως η εμπειρία του Καμπιάσο αποδείχθηκε καθοριστική, σε μια φάση που έχει κάνει αμέτρητες φορές στην καριέρα του: ο Μάριν πάσαρε στον Ιντέγε στην περιοχή, αυτός γύρισε την μπάλα και ο Αργεντινός άσος που είχε ακολουθήσει τη φάση έκανε με προβολή το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με σπουδαία ευκαρία για τον Ολυμπιακό, όταν στο 47΄ ο Μάριν έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Σεμπά προσπάθησε να σκοράρει και ο Εμποκό πρόλαβε να «καπακώσει» την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας του.

Στο 61΄ ο Λεάλι είπε «όχι» στο 1-1, αρχικά σε σουτ του Φρέι και στη συνέχεια στην εξ επαφής προσπάθεια του Κούμπο. Ο χρόνος είχε αρχίσει πια να δουλεύει υπέρ του Ολυμπιακού, που στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης διαχειρίστηκε απλά το χρόνο για να φτάσει στο «διπλό».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σεργκέι Μπόικο (Ουκρανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούμπο, Λέσιακς – Ντα Κόστα, Σεμπά

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ (Άντι Χάτερ): Εμποκό, Σούτερ, Ροσέ, Φον Μπέργκερ, Λέσιακς, Μπερτόνε, Ζακάρια, Ραβέ (86΄ Ντουά), Σουλεϊμάνι, Φρέι (78΄ Σικ), Κούμπο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Ελιουνούσι (90΄+3 Ρομαό), Μάριν (63΄ Αντρέ Μάρτινς), Σεμπά, Ιντέγε (82΄ Καρντόσο).

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...