Μην τις φάτε! Οι 10 τροφές που «σκοτώνουν» τη σεξουαλική ζωή

main

Το καλό σεξ το κάνουν οι καλές επιδόσεις και για να τις αποκτήσετε ή να τις διατηρήσετε, οφείλετε να προσέχετε την διατροφή σας.

Άλλωστε, οι τροφές επηρεάζουν τη σεξουαλική υγεία, αυξάνοντας τις πιθανότητες για προβλήματα όπως η στειρότητα, η στυτική δυσλειτουργία και η πεσμένη λίμπιντο.

Για να συμβάλλετε στην καλύτερη υγεία του οργανισμού σας, αποφύγετε τις παρακάτω τροφές:

 

Αναψυκτικά

Τα περισσότερα αναψυκτικά περιέχουν αμυλοσιρόπιο (σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη). Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το αμυλοσιρόπιο σε συνδυασμό με τα επεξεργασμένα σάκχαρα που τα αυτά περιέχουν, προκαλεί βλάβη στα αγγεία μέσω της αύξησης των επιπέδων χοληστερόλης και αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

 

1

 

Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες

Η αντικατάσταση της ζάχαρης με ασπαρτάμη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες μειώνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, δηλαδή των ουσιών που ελέγχουν τη λίμπιντο. Προτιμήστε το φυσικό γλυκαντικό στέβια.

 

 

Τρόφιμα σε κονσέρβα

Πολλά κουτιά αλουμινίου περιέχουν BPA, μια χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σεξουαλικής υγείας. Μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που είχαν εκτεθεί στην ουσία BPA ανέφεραν χαμηλότερες επιδόσεις στο σεξ, αλλά και μειωμένη ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή.

 

Ποπ κορν μικροκυμάτων

Οι συσκευασίες περιέχουν χημικά όπως το υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA), οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν στειρότητα. Τα μικροκύματα κάνουν αυτές τις ουσίες να εξατμίζονται κι έτσι απορροφώνται από τους σπόρους του καλαμποκιού.

 

Γλυκόριζα

Περιέχει μια ουσία που ονομάζεται γλυκυρριζίνη, η οποία ενοχοποιείται για αρκετές παρενέργειες, μεταξύ των οποίων η μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης στους άνδρες.

 

Κόκκινο κρέας

Τα κορεσμένα λιπαρά του κόκκινου κρέατος επηρεάζουν τα επίπεδα της LDL ή κακής χοληστερόλης, η οποία ρίχνει τη λίμπιντο ανδρών και γυναικών.

 

Γαλακτοκομικά

Τα φυτοφάρμακα που καταναλώνουν τα ζώα επηρεάζουν την ποιότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων, καταστρέφουν τη λίμπιντο και αλλοιώνουν την ποιότητα του σπέρματος.

 

2

 

Σόγια

Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι  η κατανάλωση σόγιας μείωσε τα επίπεδα της τεστοστερόνης και κατά συνέπεια τη λίμπιντο ανδρών και γυναικών.

 

3

 

Αλκοόλ

 

Καταστέλλει την ερωτική επιθυμία στις γυναίκες, μειώνει την ύγρανση του κόλπου και δυσκολεύει τον οργασμό, ενώ στους άντρες εμποδίζει την ανάπτυξη της στύσης.

 

«Κρυφό» αλάτι

Η ύπαρξή του σε χυμούς λαχανικών ή το τυρί τύπου cottage, προκαλούν υψηλή αρτηριακή πίεση και μείωση της ροής του αίματος στην ευαίσθητη περιοχή ανδρών και γυναικών.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...