Μηταράκης: Οι επενδύσεις μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η ανεργία

Μηταράκης: Οι επενδύσεις μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η ανεργία
Τι είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης για την έκθεση του World Economic Forum και για την ανεργία
Η άνοδος της Ελλάδας κατά 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας των χωρών από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum), είναι κάτι που «καταδεικνύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης και η πολύ μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού αποδίδουν καρπούς», σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη.

Ο υφυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε πως «υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει ακόμα να γίνει και δεν θα μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι η ανεργία να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα», προσθέτοντας πως «η υλοποίηση των επενδύσεων είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία και να εισέλθει η ελληνική οικονομία σε μόνιμη τροχιά ανάπτυξης».

«Είχαμε επισημάνει στο παρελθόν αναφορικά με την προσέλκυση επενδύσεων ότι οι επενδύσεις στη χώρα μας θα έρθουν σε τρία στάδια: Πρώτον, στις χρηματαγορές. Δεύτερον, σε επενδύσεις σε υφιστάμενες επιχειρήσεις και Τρίτον σε νέα έργα. Αυτή η πορεία επιβεβαιώνεται. Είμαστε τώρα στο δεύτερο στάδιο και είναι καταλυτική η συμβολή του Αναπτυξιακού Νόμου στον οποίο φέτος  υπάγαμε επενδυτικά σχέδια ύψους 4 δισ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...