Μητσοτάκης: Έχετε υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας

Μητσοτάκης: Έχετε υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας

«Έχετε ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για την επόμενη πενταετία, με περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, αλλά και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που πνίγουν την οικονομία», δήλωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου, ανέφερε ότι η Ελλάδα ήταν γνωστή για τη λέξη φιλότιμο. «Εσείς την κάνατε γνωστή για τη λέξη κωλοτούμπα», πρόσθεσε. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση πως έχει κάνει «το ψέμα επάγγελμα». «Και ανάγετε τον κυνισμό σε τέχνη», συνέχισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «κάθε μέρα -χθες ήταν ο κ. Βίζερ- έρχεται κάποιος να μας εξηγήσει ότι καθαρή έξοδος δεν υπάρχει». «Το παραδέχθηκε και ο κ. Σκουρλέτης», συμπλήρωσε. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αν είστε ακόμα στην εξουσία το καλοκαίρι, είναι προφανές ότι θα αναλάβετε και νέες υποχρεώσεις» και σημείωσε ότι τον Αύγουστο του ’18 «στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθούμε εκεί που θα ήμασταν το 2015, αν δεν είχε έρθει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση».

«Αισθάνεστε άραγε ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είστε η ευκολότερη κυβέρνηση που συνάντησαν οι δανειστές;»

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε αναφορά του πρώην προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ: «”Η ζωή μας έγινε ευκολότερη με Τσίπρα και Τσακαλώτο” είπε ο κ. Ντέισελμπλουμ. Αλήθεια σας άρεσε αυτή η αναφορά; Εσείς που μιλούσατε για “εθελόδουλους και γερμανοτσολιάδες”, αισθάνεστε άραγε ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είστε η ευκολότερη κυβέρνηση που συνάντησαν οι δανειστές μας;», διερωτήθηκε.Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η ανάπτυξη και το 2017 παρέμεινε σε αναιμικούς ρυθμούς. Πρόσθεσε, δε, ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είχαν ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο εκτός από την Ελλάδα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπερφορολογεί και φτωχοποιεί την κοινωνία. «Αντί να μειώσετε τους φόρους επιβάλατε επιπλέον 2 δισ. νέα μέτρα που συρρικνώνουν κι άλλο το εισόδημα των πολιτών», συνέχισε.

«Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι μαζικοί πλειστηριασμοί»

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, τόνισε ότι έχουν «έχουν ήδη δρομολογηθεί οι μαζικοί πλειστηριασμοί και δρομολογήθηκαν και οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο», ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, κατά την τοποθέτησή του, αλλά και ότι «είπε πάλι μεγάλα ψέματα». «Σύμφωνα με στοιχεία από την “Εργάνη” τον Δεκέμβριο υπήρξε αυξητική τάση στη μερική απασχόληση, το αντίστροφο από αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός», συμπλήρωσε και τόνισε πως οι ποιοτικοί δείκτες δείχνουν ότι η χώρα διώχνει μακριά το έμψυχο δυναμικό της. Όπως διευκρίνισε, «το 2014 οι νέες προσλήψεις ήταν μοιρασμένες μεταξύ πλήρους και μερικής απασχόλησης. Το 2017 καταφέρατε οι νέες προσλήψεις να είναι κατά 55% μερικής απασχόλησης και μάλιστα με αυξητικές τάσεις καθώς τον Δεκέμβριο του ’17 έφτασαν το 57%». 

«Δεν μας είπε ο κ. Τσίπρας τι συνέβη μεταξύ 1ης και 2ης αξιολόγησης και η κυβέρνηση φόρτωσε τη χώρα με επιπλέον 5 δισ. μέτρα»

Κατηγόρησε εξάλλου τον Πρωθυπουργό ότι «δεν είπε τι συνέβη μεταξύ 1ης και 2ης αξιολόγησης και η κυβέρνηση φόρτωσε τη χώρα με επιπλέον 5 δισ. μέτρα». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι «το άτυπο 4ο μνημόνιο δεν εξασφαλίζει χρηματοδότηση».

Συνεχίζοντας τις βολές στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι «εσείς ως έξαλλη αντιπολίτευση απειλούσατε επενδυτές και βάζατε φωτιά στο οικονομικό κλίμα. Εμείς σήμερα καλούμε τους επενδυτές να έρθουν και να επενδύσουν στην πατρίδα μας. Να δουν πίσω από την ασυναρτησία και τη θολούρα της σημερινής κυβέρνησης τις πραγματικές προοπτικές της χώρας».

Κουτσούμπας: Ο μόνος Θεός του Τσίπρα η καρέκλα

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «υπηρέτη των εφοπλιστών, του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζών και των μεγάλων ομίλων». Τον κατηγόρησε επίσης ότι «ο μόνος θεός του είναι η καρέκλα» και τον προειδοποίησε ότι «θα βρει το ΚΚΕ συνέχεια μπροστά του» λέγοντας με νόημα «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος»«Κάνετε τη δουλειά αυτών που αποφασίσατε να υπηρετήσετε λερώνοντας στα χέρια σας, γι’ αυτό και κλιμακώνετε την επίθεση ενάντια στο λαό μας και την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ.

Δεν είμαστε εμείς εκτός πραγματικότητας εσείς έχετε αποδράσει ότι από κάθε λογική, από τις αξίες από την αριστερά και έχετε προσχωρήσει στο ρεαλισμό της υποταγής και στην καρέκλα της εξουσίας.Δεν θα χαμογελάτε για πολύ ακόμα δεν θα σας περάσει τελικά γελιέστε αν νομίζετε ότι η εργατική τάξη, ο λαός αποδέχεται την κατάσταση ως τετελεσμένη. Σας δηλώνουμε πως δεν θα εγκαταλείψουμε τα κατακτημένα δικαιώματα της εργατικής τάξης αμαχητί. Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας, όση λάσπη κι αν βάλετε στον ανεμιστήρα όση συκοφαντία και αν επιστρατεύσετε, όσον αυταρχισμό κι αν επιδείξετε ,οσα και αν διαθέσετε στους κονδυλοφόρους .Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

Λεβέντης: Θα ντρέπεστε αν ψηφίσετε το πολυνομοσχέδιο

«Αν ψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο, θα ντρέπεστε και θα απολογείστε στα παιδιά σας επειδή το ψηφίσατε», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης από τη βήμα της Βουλής, στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι «την ίδια στιγμή που κόβει τα πολυτεκνικά επιδόματα, υπόσχεται να τα επαναφέρει». Επιπλέον, σχολίασε τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, ότι «η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι μέσα στο κλίμα και την πραγματικότητα».«Αρα, το 2014, όταν υποσχόταν ότι σχίζει μνημόνια, ήταν στον κόσμο του;», αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης και χαρακτήρισε την παραπάνω τοποθέτηση ως «ομολογία ειλικρίνειας». Παράλληλα, αναρωτήθηκε εάν έχει διαβάσει κανείς από την κυβερνητική πλειοψηφία αυτό το νομοσχέδιο.Αναφερόμενος στα εργασιακά-απεργιακά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε, ότι ο ίδιος παλαιότερα, πίστευε ότι οι απεργίες και η ασυδοσία των συνδικάτων έκαναν ζημιά στις επιχειρήσεις, ενώ τώρα πιστεύει ότι πρέπει να στηριχτούν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, καθώς οι περισσότεροι είναι ή άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι και χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «έγκλημα κατά της εργατικής τάξης».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κάνοντας λόγο για ταύτιση του Νίκου Κοτζιά και της κυβέρνησης, της Εκκλησίας και της Χρυσής Αυγή, για τις δηλώσεις σχετικά με την χρήση του όρου «Μακεδονία» και υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της Εκκλησίας να έχει άποψη σε πολιτικά θέματα, καίτοι αναγνώρισε ότι «υπάρχουν ιεράρχες προσκείμενοι στην ακροδεξιά».Τέλος, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε, ότι « εάν γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, θα τα υπογράψει και αυτός όλα και επειδή έχει υποσχεθεί επενδύσεις που δεν θα μπορεί να τις φέρει, θα πέσει σε 7 μήνες».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/317582-Metsotakes-Echete-ypothekeysei-to-mellon-tes-choras ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...