Μητσοτάκης: Αξίζουμε καλύτερα και θα διεκδικήσουμε αυτό το καλύτερο μέλλον

Μητσοτάκης: Αξίζουμε καλύτερα και θα διεκδικήσουμε αυτό το καλύτερο μέλλον

«Η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της Ν.Δ., σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία».

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι από τη μοίρα μας να ζούμε στην ανέχεια, αξίζουμε καλύτερα και θα διεκδικήσουμε αυτό το καλύτερο μέλλον με μπροστάρη τη Ν.Δ.», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι «ο αγώνας μέχρι τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος», προσθέτοντας ωστόσο: «Ας το καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι αντέχουμε και τη χειρότερη λάσπη, τη συκοφαντία, τη χυδαιότητα της κυβέρνησής του».

«Από την Κυριακή το βράδυ το ρολόι για τις εκλογές χτυπάει αντίστροφα, για να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά», τόνισε. 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μια φαύλη τριετία του διχασμού, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού», μίλησε για μια κοινωνία αποκαμωμένη και συχνά οργισμένη, για να συμπληρώσει ότι η ζημιά που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι μόνο οικονομική, αφού «η ανικανότητα της κυβέρνησης και τα ψέματα διχάζουν του Έλληνες». «Εμείς», συνέχισε, «έχουμε σκοπό να ενώσουμε τον τόπο, να αποκρούσουμε τους ψεύτικους διχασμούς». 

Όπως είπε, σκοπός του συνεδρίου είναι «να αναδείξουμε τις πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα για την έξοδο από την κρίση, να δείξουμε στις Έλληνιδες και τους Έλληνες ότι ναι υπάρχει κι άλλος δρόμος, να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τη φαυλότητα, τα ψέματα των σημερινών κυβερνώντων, να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Τι είπε για Καραμανλή, Σαμαρά, Μεϊμαράκη

Στην αρχή της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στην παρουσία των Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο συνέδριο, λέγοντας πως «δίνουν μήνυμα νίκης όλοι μαζί, μήνυμα ενότητας, μαχητικότητας, προσήλωσης και πίστης.

«Είναι εδώ», είπε, «οι πρώην πρόεδροι της παράταξης. Ο Κώστας Καραμανλής που έφερε την Ν.Δ. στην εξουσία μετά από 11 χρόνια και της έδωσε λαϊκό έρεισμα. Ο Αντώνης Σαμαράς που κράτησε την Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη και αν ολοκλήρωνε την θητεία του, η πατρίδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση». Για τον κ. Μεϊμαράκη παρατήρησε ότι είναι ένας πραγματικός αγωνιστής της παράταξης, ο οποίος απέδειξε πως είναι πάντα μαχητής στα δύσκολα και πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα». 

Άνοιγμα σε Γεννηματά – Θεοδωράκη

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε άνοιγμα στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, που αναμένετο στο συνέδριο, ενώ απευθύνθηκε και στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος δίνει το παρών.

Σε β’ ενικό πρόσωπο σημείωσε: «Αγαπητή Φώφη Γεννηματά είναι αλήθεια πως ο χώρος που εκπροσωπείς ήταν για πολλές δεκαετίες ο ιστορικός αντίπαλος της Ν.Δ., όμως η ανάγκη μάς έφερε πλάι πλάι, συμμάχους απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση που βίωσε η Ελλάδα, διότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να δρομολογήσει την έξοδο από την κρίση. Βάλαμε στην άκρη όσα μας χώριζαν και προτάξαμε όσα μας ένωναν».

«Εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφορές, όμως πιστεύω και ελπίζω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας», πρόσθεσε.

 «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την παρουσία σου στο συνέδριο της Ν.Δ.», είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού, για να συμπληρώσει:  «Οι διαφορές μας με τον χώρο που εκπροσωπείς είναι κατά τη δική μου κρίση δυσδιάκριτες.  Το Ποτάμι αποτέλεσε και αποτελεί χώρο μεταρρυθμιστικό, συνεπή και υπεύθυνο».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/313953-Metsotakes-Axizoyme-kalytera-kai-tha-diekdikesoyme-ayto-to-kalytero-mellon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...